Weather Icon
ΗΠΑ 25 Μαΐου 2022

ΗΠΑ: Σχέδιο δολοφονίας του πρώην προέδρου Μπους αποκάλυψε το FBI

ΗΠΑ: Σχέδιο δολοφονίας του πρώην προέδρου Μπους αποκάλυψε το FBI

Τζιχαντιστής σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τζωρτζ Μπους

Ένα τρομοκρατικό σχέδιο για τη δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ως εκδίκηση για τον πόλεμο στο Ιράκ αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το έτος από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), μεταδίδει το Bloomberg.

Οι συνωμότες “ήθελαν να σκοτώσουν τον πρώην πρόεδρο Μπους επειδή θεωρούσαν ότι ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών Ιρακινών και τη διάσπαση ολόκληρης της χώρας του Ιράκ”, αναφέρει στην κατάθεση του ο ειδικός πράκτορας του FBI, John Ypsilantis, μέλος της Joint Terrorism Task Force, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Πρόκειται για τέσσερις Ιρακινούς υπηκόους, με τους δύο να είναι πρώην πράκτορες πληροφοριών, οι οποίοι επρόκειτο να μπουν λαθραία στις ΗΠΑ από την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Δανία ως μέρος της συνωμοσίας, ανέφερε ο πράκτορας του FBI. Το σχέδιο περιελάμβανε να μπουν οι συνωμότες στο Μεξικό και στη συνέχεια να περάσουν τα σύνορα στο Τέξας.

Ο Shihab Ahmed Shihab, Ιρακινός πολίτης ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο στις ΗΠΑ, περιέγραψε το σχέδιο σε έναν πληρωμένο πληροφοριοδότη του FBI.

Αν και ο Shihab δεν ήταν ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το FBI σε ένα ένταλμα έρευνας που αποσφραγίστηκε πρόσφατα, περιέγραψε το σχέδιο του ως “απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης σε μια καθορισμένη ξένη τρομοκρατική οργάνωση, συγκεκριμένα το ISIS”.

Ο Shihab ζήτησε από τον πληροφοριοδότη λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια στο σπίτι του Μπους στο Ντάλας και στο Ράντσο στο Κρόφορντ του Τέξας, είπε ο πράκτορας του FBI.

Τον Φεβρουάριο, ο πληροφοριοδότης παρέλαβε τον Shihab στο αεροδρόμιο του Ντάλας και τον βοήθησε καθώς χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό του για να καταγράψει βίντεο από το σπίτι του Μπους, καθώς και τη βιβλιοθήκη και τα γραφεία στο Ινστιτούτο Τζορτζ Μπους.

Ο Shihab φέρεται να είπε στον πληροφοριοδότη “ότι ήθελε να εμπλακεί στην πραγματική επίθεση και τη δολοφονία” και ότι “δεν τον ένοιαζε αν πέθαινε, καθώς θα ήταν περήφανος που συμμετείχε”.

Ρώτησε επίσης πώς θα μπορούσε να αποκτήσει πλαστά διακριτικά του FBI ή της αστυνομίας, σύμφωνα με το FBI. Ο πληροφοριοδότης παρείχε πληροφορίες με αντάλλαγμα χρήματα για περισσότερα από 10 χρόνια και κατέγραψε πολλές από τις συνομιλίες του με τον Shihab, σύμφωνα με το ένταλμα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube