Weather Icon

Ιωάννης Βαληνάκης: Ο Τουρκία θέλει σύγκρουση! Πώς θα την αντιμετωπίσει Ελλάδα και Κύπρος; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννης Βαληνάκης: Ο Τουρκία θέλει σύγκρουση! Πώς θα την αντιμετωπίσει Ελλάδα και Κύπρος; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννης Βαληνάκης: Η Τουρκία θέλει σύγκρουση! Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα. Φτάνουν πια οι ενημερώσεις

Τα δεδομένα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα της ύπαρξης ενός θερμού καλοκαιριού από πλευράς Τουρκίας ανέλυσε ο Ιωάννης Βαληνάκης.

Ο κ. Καθηγητής υποστήριξε, ότι η Τουρκία του Ερντογάν δεν θα αλλάξει πολιτική. Ίσα ίσα αισθάνεται δυνατός λόγω και του εκβιασμού που ασκεί στο ΝΑΤΟ για τη διεύρυνση με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Βλέπουμε και το πλωτό γεωτρύπανο που ετοιμάζεται. Βλέπουμε ότι ετοιμάζονται για τετελεσμένα στην Κυπριακή ΑΟΖ, την Ελληνική και στην περιοχή κάτω από την Κρήτη. Η Τουρκία θέλει την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης. Οι αναθεωρήσεις των συνθηκών γίνονται δια της σύγκρουσης. Δεν γίνονται εύκολα μέσω νομικής οδού. Άρα θέλει να προκαλέσει σύγκρουση. Αυτήν την συνθήκη την έχει αλλάξει στο βόρειο μέρος της Συρίας και του Ιράκ. Συνεπώς με την απειλή και τη χρήση βίας θέλει να επιβάλλει τις απόψεις της. Η Ελλάδα και η Κύπρος τί έχουν να αντιπαρατάξουν;

Να κάτσουν Ελλάδα και Κύπρος να σκεφτούν σοβαρά και όχι να αναμασούν αυτά που λένε 40 χρόνια. Πρέπει να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα. Φτάνουν πια οι ενημερώσεις… Πρέπει να υιοθετήσουμε έξυπνες κινήσεις και διεκδικήσεις.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Ιωάννης Βαληνάκης, στον ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube