Weather Icon

Η Τουρκία επιβραβεύεται ως κράτος εκβιαστής

Η Τουρκία επιβραβεύεται ως κράτος εκβιαστής

Επιβράβευση στην απείθαρχη Τουρκία

Γιαννάκης Ομήρου

Η Τουρκία είναι χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ. Είναι χώρα – αιτήτρια ένταξης στην Ε.Ε. Και ενώ υποτίθεται ότι ανήκει στον Δυτικό Κόσμο, τηρεί στάση «επιτήδειου ουδέτερου» στο θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Όχι μόνο δεν επιβάλλει τις κυρώσεις επί της Ρωσίας, που αποφάσισαν Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, αλλά αντίθετα καλωσορίζει τους Ρώσους ολιγάρχες και υποδέχεται τεράστιο ρεύμα τουρισμού από τη Ρωσία. Τελευταία πράξη της τουρκικής δολιότητας «ανατολίτικου παζαριού» οι επιφυλάξεις για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, επιδιώκοντας ανταλλάγματα για να συναινέσει.

Την ίδια περίοδο η Ελλάδα και η Κύπρος εφαρμόζουν πλήρως τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μάλιστα η Ελλάδα αποστέλλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και απελαύνει 12 Ρώσους διπλωμάτες. Η δε Βουλή των Ελλήνων υπερψηφίζει τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για εγκατάσταση στρατιωτικών Βάσεων και παραχώρηση διευκολύνσεων προς την υπερατλαντική υπερδύναμη.

Με βάση τις πιο πάνω στάσεις και συμπεριφορές θα αναμενόταν λογικώς η αποδοκιμασία και έμπρακτη μομφή κατά της Τουρκίας. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Οι ΗΠΑ επιβραβεύουν την «ανυπάκουη και απείθαρχη» Τουρκία πλήττοντας τα εθνικά συμφέροντα των «υπάκουων και πειθαρχημένων» Ελλάδας και Κύπρου.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποστέλλει στο Κογκρέσο νομοθεσία για αποστολή των F16 στην Τουρκία, των οποίων η προμήθεια είχε ματαιωθεί εξαιτίας της εγκατάστασης στην Τουρκία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400. Δηλαδή και οι ρωσικοί πύραυλοι παραμένουν και τα F16 θα σταλούν.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέπτεται την περιοχή μας και, μεταξύ άλλων, ασχολείται με την αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας, πράγμα που διακαώς επιθυμεί η Τουρκία για προώθηση και εξυπηρέτηση, μεταξύ άλλων, των ενεργειακών της σχεδιασμών. Αν επανέλθει ο τουρκοϊσραηλινός άξονας θα πληγούν αυτόδηλα τα εθνικά συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου. Χαρακτήρισε δε «εξ αβλεψίας» τον Ερσίν Τατάρ ως «πρόεδρο».

Τρίτον, υπήρξε ήδη από μηνών το αμερικανικό «άτυπο έγγραφο» κατά της κατασκευής του αγωγού «East Med», που θα υπηρετεί τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου και τον οποίο η Τουρκία λυσσωδώς αντιμάχεται.

Τέταρτον, αναιδές και απίστευτο! Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κύπρο, της οποίας 37% των εδαφών της κατέχεται από την Τουρκία, να παραδώσει τη «ραχοκοκκαλιά» της αμυντικής της ικανότητας, που είναι τα ρωσικά οπλικά συστήματα, προκειμένου να δοθούν στην Ουκρανία, προς αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής. Δηλαδή, οι ΗΠΑ, οι οποίες για 48 ολόκληρα χρόνια διατηρούν εμπάργκο προμήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας με οποιοδήποτε αμερικανικό οπλικό σύστημα, τιμωρώντας το θύμα της τουρκικής εισβολής και όχι τον θύτη στον οποίο παραχωρεί αφειδώλευτα στρατιωτικό εξοπλισμό, ζητούν να απογυμνωθούμε αμυντικά έναντι της Τουρκίας και να καταστούμε «ανοχύρωτη πολιτεία».

Οι επιβραβεύσεις και οι θωπείες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε προς την «απείθαρχη και ανυπάκουη» Τουρκία αποτελούν πάθημα προς Ελλάδα και Κύπρο. Θα γίνει άραγε και μάθημα;

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube