Weather Icon

Η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει τουρκικά Bayraktar

Η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει τουρκικά Bayraktar

Τα Bayraktar φέρνουν πιο κοντά Σαουδική Αραβία – Τουρκία

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζεται για συνομιλίες για την αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, ανέφερε διεθνής ειδησεογραφικός ιστότοπος τον οποίο επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

“Η Στρατιωτική Βιομηχανία της Σαουδικής Αραβίας (SAMI) έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με την εταιρεία παραγωγής Baykar”, έγραψε η Tactical Report με έδρα τον Λίβανο στις 22 Μαΐου.

Ο ιστότοπος είναι γνωστός για τα νέα του σχετικά με πληροφορίες από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο ισχυρισμός τράβηξε το ενδιαφέρον στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την εφημερίδα Milliyet να αναδημοσιεύει την είδηση με τίτλο “ακόμα ένας υποψήφιος για τα μπαϊρακτάρ”.

“Ο αριθμός των χωρών στις οποίες έχουν εξαχθεί τα drones TB2 έφτασε τις 20”, έγραψε η εφημερίδα στις 23 Μαΐου.

Η εταιρεία διαθέτει ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης (UAV), το “Bayraktar Akıncı”. Οι τρεις πρώτες μονάδες τέθηκαν σε υπηρεσία στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στις 29 Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η Baykar, εταιρεία συμφερόντων του γαμπρού του Τούρκου προέδρου, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ έχει κάνει συμφωνία με τρεις χώρες για την πώληση του “Bayraktar Akıncı”.

Τα τουρκικά drones απέκτησαν παγκόσμια φήμη εν μέσω του δεύτερου πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που ξέσπασε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube