Ουκρανία , Πολωνία 11 Μαΐου 2022

Η Ρωσία απαιτεί από την Πολωνία να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση με μπογιές στον πρέσβη της

Η Ρωσία απαιτεί από την Πολωνία να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση με μπογιές στον πρέσβη της

Η Μόσχα αξιώνει επίσημη συγγνώμη από την Πολωνία και απείλησε τη χώρα με πιθανά μελλοντικά αντίποινα, αφού ο πρεσβευτής της δέχθηκε επίθεση με κόκκινη μπογιά.

Ο Σεργκέι Αντρέεφ δέχθηκε επίθεση από ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς πήγε να καταθέσει λουλούδια στο Σοβιετικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο στη Βαρσοβία τη Δευτέρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τον Πολωνό Πρέσβη Krzysztof Krajewski. «Η Ρωσία αναμένει μια επίσημη συγγνώμη από την πολωνική ηγεσία σε σχέση με το περιστατικό και απαιτεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Ρώσου πρέσβη και όλων των υπαλλήλων των ρωσικών ξένων ιδρυμάτων στην Πολωνία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Θα ληφθεί απόφαση για περαιτέρω βήματα ανάλογα με την αντίδραση της Βαρσοβίας στα αιτήματά μας», πρόσθεσε η Μόσχα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube