REAL TIME |

Weather Icon

Η Ουγγαρία προτείνει διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στη Βουδαπέστη

Η Ουγγαρία προτείνει διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στη Βουδαπέστη

Οι ουγγρικές αρχές προσφέρθηκαν να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βουδαπέστη για να επιλυθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην ισπανική εφημερίδα El Pais, τονίζοντας επίσης ότι δεν θα επιτρέψει τη διέλευση δυτικών όπλων από τα ουγγρο-ουκρανικά σύνορα.

«Έχουμε ειλικρινείς σχέσεις» με τη Ρωσία, είπε. Πρόσθεσε ότι από την αρχή του πολέμου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατόπιν πρωτοβουλίας του, προσφέροντας να φιλοξενήσει η Βουδαπέστη τυχόν ειρηνευτικές συνομιλίες», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν θέλουμε τα ουγγρο-ουκρανικά σύνορα να γίνουν τόπος προμήθειας όπλων», διευκρίνισε ο κ. Σιγιάρτο: «Δεν θα στείλουμε και δεν θα επιτρέψουμε τη διέλευση όπλων μέσω της Ουγγαρίας», υπογράμμισε.

Η Ουγγαρία τηρεί αμφίσημη στάση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφεύγοντας ακόμη να ασκήσει βέτο στις κυρώσεις κατά της Μόσχας αλλά πιέζοντας για να είναι αυτές ηπιότερες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube