Weather Icon

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ενέκρινε την υιοθέτηση του ευρώ – Η ένταξη θα γίνει το 2024

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ενέκρινε την υιοθέτηση του ευρώ – Η ένταξη θα γίνει το 2024

H Βουλγαρία αρχίζει προετοιμασίες προκειμένου να ενταχθεί στην Eυρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2024

Η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο για την υιοθέτηση του ευρώ στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Asen Vasilev κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία έχει προγραμματίσει να ενταχθεί στην Eυρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2024.
«Πρόκειται για ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θέτει σαφείς προθεσμίες και καθήκοντα προς τις τράπεζες, τις πληρωμές και τους κυβερνητικούς θεσμούς για το πώς θα διαχειριστούν τη συγκεκριμένη εισαγωγή του νομίσματος και πώς θα μετατρέψουν τις καταθέσεις και τα δάνεια από το λεβ Βουλγαρίας (BGN) στο ευρώ (EUR)», εξήγησε ο Basilev.

«Είναι ένα τεχνικό πρώτο βήμα. Μια σειρά νομοθετικών τροποποιήσεων πρέπει να γίνουν ακόμη, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης του νόμου για την Εθνική Τράπεζα της Βουλγαρίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Διευκρίνισε ότι περαιτέρω δημόσιες συζητήσεις και διαβουλεύσεις εμπειρογνωμόνων θα πραγματοποιηθούν για την ένταξη της χώρας αυτής στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube