Weather Icon

Η ελληνική κοινότητα της Αρμενίας απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η ελληνική κοινότητα της Αρμενίας απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η ελληνική κοινότητα της Αρμενίας απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διέπραξαν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και η Δημοκρατία της Τουρκίας κατά την περίοδο 1916-1922.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Armenpress», η τελετή μνήμης έλαβε χώρα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Νοραγκαβίτ του Ερεβάν.

Πρώτη φορά με λειτουργία στην εκκλησία τιμάται η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Εμείς, ως μικρό έθνος, πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε το μέλλον. Τα μικρά έθνη, όπως οι Αρμένιοι, Έλληνες και άλλοι, πρέπει να καταλάβουν ότι για να επιζήσουν χρειάζονται ένα μεγάλο στιλέτο. Πρέπει να γίνουμε ισχυροί. Εάν όλοι, που έχουν πρόβλημα με την Τουρκία, θέλουν να ακουστεί η φωνή τους, πρέπει να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο, πρέπει να ενωθούν για χάρη της ύπαρξής τους», δήλωσε ο Εντουάρντ Πολάτοφ, επικεφαλής των ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενίας και του Αρτσάχ.

Οι παρόντες, συμπεριλαμβανομένου του Αβάκ Ακοπιάν, επικεφαλής του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού κέντρου για τις εθνικές μειονότητες του Γραφείου του Πρωθυπουργού, και του Εντουάρντ Μιχάιλοφ, προέδρου της ελληνικής κοινότητας «Πόντιοι» στο Ερεβάν, άναψαν κεριά στην εκκλησία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στις 24 Μαρτίου 2015 η Αρμενία αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube