Weather Icon

Γιώργος Φίλης: Οι Ρώσοι υπερφαλαγγίζουν τους Ουκρανούς (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γιώργος Φίλης: Οι Ρώσοι υπερφαλαγγίζουν τους Ουκρανούς (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γιώργος Φίλης: Οι Ρώσοι υπερφαλαγγίζουν τους Ουκρανούς! Τί εννοούσε ο Πούτιν στο διάγγελμα της 9ης Μαΐου;

Τις εξελίξεις από τα μέτωπα της Ουκρανίας ανέλυσε ο Γιώργος Φίλης, ο οποίος σχολίασε το διάγγελμα Πούτιν και στάθηκε στις τουρκικές προκλήσεις.

Έχουμε εξελίξεις σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι στην περιοχή του Χαρκόβου όπου οι Ουκρανοί έχουν ανακαταλάβει κάποιες περιοχές και οι Ρώσοι υποχώρησαν. Στον δεύτερο άξονα, στο Ντονμπάς, έχουν καταφέρει οι Ρώσοι να σπάσουν τις γραμμές που δημιούργησαν οι Ουκρανοί το 2014. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους Ουκρανούς να υπερφαλαγγιστούν. Θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα, γιατί δεν υπάρχει δυτικότερα οργανωμένη γραμμή άμυνας. Άρα εκεί είναι το κρίσιμο σημείο που οι Ρώσοι κερδίζουν με αργά βήματα μικρές περιοχές που ήταν πολύ καλά οχυρωμένες. Η τρίτη περιοχή είναι το Φιδονήσι, το οποίο είναι στα ανοιχτά της Οδησσού. Εκεί φαίνεται, ότι είναι δύσκολη περίπτωση. Γιατί είναι η μόνη περιοχή που μπορεί να έχει ΑΟΖ η Ουκρανία. Φαίνεται, ότι θα οδηγηθούμε σε επίθεση στην Οδησσό, λαμβάνοντας υπόψιν το θέμα της Υπερδνειστερίας, όπου έχουμε μεγάλη ένταση, επεισόδια και εκρήξεις. Με λίγα λόγια, ο πόλεμος μετακινείται δυτικά, κάτι που είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το ανατολικό μέτωπο, γιατί εφάπτεται με χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ρουμανία. Υπάρχουν και κινήσεις των πολωνικών στρατευμάτων προς τη Ρουμανία, για να μπούνε μέσα στη Μολδαβία. Οι Ρώσοι έχουν καταγγείλει ότι 3000 Γκρίζοι Λύκοι μάχονται υπέρ της Ουκρανίας. Δεν θα είχαν λόγο να το πούνε. Υποτίθεται, ότι είναι σύμμαχοι με τους Ρώσους. Υπάρχουν κινήσεις που μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες. Το σίγουρο είναι, ότι εάν ο κύριος Πούτιν δεν πετύχει εμφατική νίκη, δεν πρόκειται να δούμε ειρήνη στην περιοχή.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν την Οδησσό – Πύραυλοι έπληξαν εργοστάσιο επισκευής τουρκικών drones

Τί εννοούσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στο διάγγελμα της 9ης Μαΐου; Εννοούσε προληπτική επίθεση, όχι άμυνα. Έχουμε ανάλογα παραδείγματα, με το Ισραήλ στον πόλεμο των 6 ημερών. Εξαϋλωσε την αεροπορία των Σύριων και των Αιγυπτίων, πριν ξεκινήσει επιχειρήσεις στο Σινά και στα υψίπεδα του Γκολάν. Όντως οι Ρώσοι έλεγαν, ότι ήταν έτοιμες οι ουκρανικές δυνάμεις να κάνουν χερσαίες επιχειρήσεις, όχι μόνο βομβαρδισμούς. Είμαστε μακρυά από την ειρήνη.

Έσπασαν οι γραμμές των Ουκρανών | ZOOM

Για την αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων: Δεν αλλάζει στρατηγική η Τουρκία. Οι τοποθετήσεις, στην αρχή του πολέμου, ότι η Τουρκία θα αλλάξει τη στρατηγική της δεν ισχύει. Η Τουρκία διαβάζει την υπόθεση από την πλευρά, ότι μπορούν να αλλάξουν τα σύνορα με τη χρήση βίας. Αυτό πρέπει να αναμένουμε και βάσει αυτού πρέπει να λειτουργήσουμε. Ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να το ξεκαθαρίσει, ότι η Ελλάς δεν πρόκειται να γίνει Ιφιγένεια. Δεν πρόκειται να αλλάξει στρατόπεδο η Τουρκία. Κανένα παζάρι με την Τουρκία για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στην Αν.Μεσόγειο και το Αιγαίο. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Τουρκία έστειλε 3000 Γκρίζους Λύκους, ούτε ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο της στη Ρωσία, ούτε ότι ξεκίνησε εισβολή στο Βόρειο Ιράκ και το περνάμε φευγαλέα. Η Τουρκία θεωρεί, ότι ήρθε η ώρα, να ξετυλίξει όλη τη βεντάλια των διεκδικήσεων της από τις γειτονικές χώρες. Άρα είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Η Τουρκία θα διαπραγματευτεί με τη Δύση εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Πρέπει να το ξέρουμε, για να το αντιμετωπίσουμε αναλόγως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιώργος Φίλης: Μόνο στο σινεμά τέτοιο τσουνάμι

Να μην υποκύψουν οι ΗΠΑ στους εκβιασμούς της Τουρκίας | ΖΟΟΜ (BINTEO)

Ιωάννης Μάζης: Το κόκκινο πανί για τον Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φωνή της Αρμενίας: Τί λέει το Κρεμλίνο για τις διαμαρτυρίες στο Ερεβάν;

Θα φέρει ο Πούτιν τη “συντέλεια”; | ZOOM (VID)

Σάββας Καλεντερίδης: Μήνυμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ο Ερντογάν σκέφτεται όπως ο Πούτιν! Προετοιμαστείτε

Κωνσταντίνος Φωτιάδης: Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Στέφανος Καραβίδας: Ο Ελληνισμός ορίζει Δύση και Ανατολή

Σάββας Καλεντερίδης: Το αντάρτικο στον Πόντο

Ιωάννης Μάζης: Η θερμή σύγκρουση μεταφέρεται στα Βαλκάνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Ρωσία έχει μπλέξει άσχημα

Η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί μια Ελλάδα που λέει ΟΧΙ

Σάββας Καλεντερίδης: Η καταστροφολογία προέρχεται από κύκλους που θέλουν ένταση με Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube