REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Σουηδία , Τουρκία 21 Μαΐου 2022

Ερντογάν: Συνομιλία με τη Σουηδή πρωθυπουργό – Εμμένει στις απαιτήσεις του ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν: Συνομιλία με τη Σουηδή πρωθυπουργό – Εμμένει στις απαιτήσεις του ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Ερντογάν υπογράμμισε για ακόμα μία φορά ότι η Σουηδία πρέπει να σταματήσει να στηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον, κατά την οποία κάλεσε τη σκανδιναβική χώρα να σταματήσει να παρέχει υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της τουρκικής δημοκρατίας.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να υποστηρίζει την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ και θεωρεί την αλληλεγγύη εντός της συμμαχίας, τόσο όσον αφορά την ασφάλεια των χωρών μελών του οργανισμού όσο και τη συλλογική ασφάλεια, την κύρια αξία της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πολιτική και οικονομική υποστήριξη

«Ο Πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η Σουηδία να παρέχει πολιτική, οικονομική υποστήριξη και προμήθειες όπλων σε τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε το γραφείο του κ. Ερντογάν.

Η Τουρκία αντιτίθεται στην ένταξη της Σουηδίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, ασκώντας ήδη το πρώτο βέτο σχετικά, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τη Στοκχόλμη ότι υποθάλπει όχι μόνο φιλοκουρδικές οργανώσεις αλλά και ομάδες που υποστηρίζουν τον εξόριστο ιμάμη Φετιουλάχ Γκιουλέν, τον οποίον η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube