Weather Icon

Ενοχλήθηκε ο Ερντογάν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Πρέπει να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα»

Ενοχλήθηκε ο Ερντογάν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Πρέπει να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στο χάρτη της γαλάζιας πατρίδας λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της.

Εκνευρισμένη εμφανίζεται η Άγκυρα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός «κατήγγειλε» στον Τζο Μπάιντεν την Τουρκία, τόσο για τις υπερπτήσεις όσο και για τη γαλάζια πατρίδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κομματική επιτροπή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας, μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις. Ο Μητσοτάκης είχε πει “ας μην εμπλέκουμε τρίτους”, όμως αυτός πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και την εταιρική μας σχέση.»

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στο χάρτη της γαλάζιας πατρίδας λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το νέο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέσα στον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube