Weather Icon

Αποθρασύνθηκε ο Ερντογάν – Νέα επίθεση σε Μητσοτάκη

Αποθρασύνθηκε ο Ερντογάν – Νέα επίθεση σε Μητσοτάκη

Νέα επίθεση Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής μου»

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, δυναμιτίζοντας περαιτέρω το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο αεροπλάνο, κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής μου. Δεν πρόκειται να κάνουμε το λάθος που κάναμε στο παρελθόν. Η Ελλάδα εγκατέλειψε το ΝΑΤΟ και η τότε τουρκική κυβέρνηση επέτρεψε την επανένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα τώρα χρωστάει 400 δισ. ευρώ, η Αμερική έχει πέντε συν τέσσερις, εννέα βάσεις στην Ελλάδα. Εναντίον ποιου είναι αυτές οι βάσεις; Λένε εναντίον της Ρωσίας, αυτό είναι ψέμα».

«Δεν είναι ειλικρινείς» συνέχισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Η στάση τους εναντίον της Τουρκίας είναι προφανής. Τι έκαναν στον Μητσοτάκη τις προάλλες; Άνοιξαν τις πύλες του Κογκρέσου και του επέτρεψαν να μιλήσει. Τον χειροκρότησαν και τον επευφημούσαν. Το θέμα των F-16 μπήκε στην ατζέντα.

Επιμένει στο «όχι» για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Σε ό,τι αφορά τη Σουηδία και τη Φινλανδία ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως οι συνομιλίες της Άγκυρας με τις αποστολές των δύο χωρών που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν στο «αναμενόμενο επίπεδο» και επανέλαβε πως η Τουρκία δεν μπορεί να πει ‘ναι’ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών «που υποστηρίζουν την τρομοκρατία».

«Για όσο καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν ηγείται της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να πούμε ‘ναι’ για την είσοδο χωρών στο ΝΑΤΟ, οι οποίες, υποστηρίζουν την τρομοκρατία» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube