Αποκάλυψη Ακιντζί! Πώς η Τουρκία… ευθυγράμμισε «βουλευτές» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας που αντιπολιτεύονταν τον Ερσίν Τατάρ – Στο κόλπο και η MIT

Αποκάλυψη Ακιντζί! Πώς η Τουρκία… ευθυγράμμισε «βουλευτές» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας που αντιπολιτεύονταν τον Ερσίν Τατάρ – Στο κόλπο και η MIT
Κάτω από τον τίτλο «Απέναντί σας υπάρχει η Τουρκία», η Avrupa (30.05.22) γράφει ότι σε νέες αποκαλύψεις προέβη ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε σχέση με το πώς η Τουρκία κατηύθυνε τους «βουλευτές» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας που αντιπολιτεύονταν τον Ερσίν Τατάρ πριν τις «προεδρικές εκλογές». 
Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Ακιντζί, ο οποίος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ψες μετά από πολύ καιρό, ανέφερε ότι οι εν λόγω «βουλευτές» κλήθηκαν στην λεγόμενη πρεσβεία της
Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία και «ευθυγραμμίστηκαν» εκ μέρους του «πρέσβη», του διοικητή του στρατού και μελών της ΜΙΤ. 
«Απέναντί σας υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία τώρα και όχι ο πρέσβης», τους λέχθηκε, σύμφωνα με τον Ακιντζί.
Ερωτηθείς γιατί δεν στήριξε το Κόμμα Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας κατά τις πρόσφατες «βουλευτικές εκλογές», ο Ακιντζί είπε ότι είχε συνάντηση με την ηγεσία του εν λόγω κόμματος έξι μήνες πριν τις «εκλογές» και την συμβούλευσε να κατέλθουν στην «εκλογική» αναμέτρηση υπό την προεδρία του Μεχμέτ Χαρμαντζί, όμως αυτή η συμβουλή του δεν λήφθηκε υπόψη από την τότε ηγεσία, η οποία του ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα να ξεπεράσει το «εκλογικό μέτρο». 
Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση που είχε κάνει στο παρελθόν ότι η Τουρκία είναι το μοναδικό λιμάνι στο οποίο μπορούν να καταφύγουν οι Τουρκοκύπριοι, ο Ακιντζί ανέφερε ότι έχει την ίδια άποψη και τώρα και ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν άλλο μέρος από το οποίο να πάρουν βοήθεια εκτός από την Τουρκία. 
ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube