REAL TIME |

Weather Icon

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ επειγόντως: Αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ επειγόντως: Αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Φωτογραφία: Δεκέμβριος 2014 Νέα Υόρκη, νοσοκομείο Mount Sinai Hospital αντιπρόεδρος ΗΠΑ Μπάιντεν με χειρουργηθέντα Κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη.

Οι προσωπικές σχέσεις Νίκου Αναστασιάδη με τον Μπάιντεν

Με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι από παλαιότερα φίλος ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Πριν οκτώ χρόνια, Μάιο 2014 ο Μπάιντεν, αντιπρόεδρος τότε επί προεδρίας Ομπάμα, επισκέφθηκε την Κύπρο. Την οποία μάλιστα ανακήρυξε και στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ.

Και είχε κάνει τότε συγκινητικά εγκωμιαστικές δηλώσεις και για το δείπνο με τα σουβλάκια που του παρέθεσε σε στενό οικογενειακό κύκλο ο Αναστασιάδης στο σπίτι του στη Λεμεσό, με τη σύζυγο και τις δύο του θυγατέρες.

Και όταν τον Δεκέμβριο του 2014 που ο Αναστασιάδης πήγε για εγχείριση στο νοσοκομείο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης, ο Μπάιντεν έσπευσε και εκεί να του συμπαραταθεί.

Με αυτά τα προσωπικά προσόντα σχέσεων Αναστασιάδη – Μπάιντεν, μπορούσε ο καθένας να αναμένει ότι:

Ο πρόεδρος της Κύπρου θα έσπευδε ν’ αξιοποιήσει τις τωρινές κρίσιμες συγκυρίες που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να εκμεταλλευθεί την ιστορική υποδοχή του πρωθυπουργού του ελλα-δικού μας κράτους Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, για να προσφέρει και στον Μητσοτάκη και στον φίλο του τον πρόεδρο Μπάιντεν, ένα σημαντικό δώρο:

Την αίτηση ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, μαζί με τις αιτήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας.

Αυτό θα ήταν ίσως και το πιο σπουδαίο απ’ όλα, για τους εκβιασμούς που αδίστακτα επιχειρεί προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, λόγω Σουηδίας και Φινλανδίας, ο επαμφοτερίζων ως εκκρεμές προς Ρωσία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν πρόλαβε να το σχεδιάσει ο Αναστασιάδης.

Δεν είναι όμως αργά.

Οι εξελίξεις προσφέρονται ακόμη.

Προλαβαίνει.

Θα είναι χρήσιμο να προσκαλέσει αύριο – μεθαύριο για να του εξηγήσει ένα σχέδιο – τον καθηγητή Ιωάννη Μάζη. Ο οποίος το επεξεργάζεται ενδελεχώς εδώ και χρόνια.

Λάζαρος Μαύρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube