Ουκρανία , Ρωσία 7 Απριλίου 2022

Ζελένσκι στην Κυπριακή Βουλή: Κλείστε λιμάνια για ρωσικά πλοία – Περιορίστε χρυσά διαβατήρια – Καμία αναφορά για την εισβολή της Τουρκίας

Ζελένσκι στην Κυπριακή Βουλή: Κλείστε λιμάνια για ρωσικά πλοία – Περιορίστε χρυσά διαβατήρια – Καμία αναφορά για την εισβολή της Τουρκίας

Αυτή την στιγμή δεν κρίνεται μόνο η μοίρα της Ουκρανίας και η εδαφική της ακεραιότητα, αλλά η μοίρα ολόκληρης της ΕΕ, δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης, σε διαδικτυακή ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, ο Πρόεδρος της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε το ΑΚΕΛ προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την «παρουσία ‘μαχητή’ του νεοφασιστικού Τάγματος Αζόφ» κατά την διάρκεια του διαγγέλματος Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, αφού ευχαρίστησε την Κύπρο για την στάση αρχών και την βοήθειά της, είπε ότι μπορεί η Κύπρος να ασκήσει πίεση προς την Ρωσία καθώς έχει ισχυρά εργαλεία για κάτι τέτοιο. Σας καλούμε, είπε, να κλείσετε όλα τα λιμάνια σας για ρωσικά πλοία και γιοτ.

Είπε επίσης ότι η Κύπρος μπορεί να αποφασίσει να παύσουν να υπάρχουν προνόμια και χρυσά διαβατήρια για Ρώσους, εκτός και αν κάποιος αποδεχθεί ότι δεν είχε στόχο να βλάψει την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: Sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube