REAL TIME |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν-Πασινιάν για την αναθέρμανση της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν-Πασινιάν για την αναθέρμανση της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συνομίλησε με τον Αρμένιο πρωθυπουργό σε τηλεφωνική συνομιλία, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η  κατάσταση στο Αρτσάχ, μετά την εισβολή δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο χωριό Παρούχ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν. Στο επίκεντρο συζητήσεων ήταν οι αρμενο-αμερικανικές σχέσεις, η περαιτέρω ανάπτυξη καιη ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την αμερικανική πλευρά για την υποστήριξη της Αρμενίας στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι η περαιτέρω ενίσχυση της δημοκρατίας είναι η πολιτική της αρμενικής κυβέρνησης.

Ο Νικόλ Πασινιάν και ο Άντονι Μπλίνκεν έθιξαν τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στον Νότιο Καύκασο και την κλιμάκωση της έντασης γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Νικόλ Πασινιάν παρουσίασε την κατάσταση στο Αρτσάχ, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ενόπλων μονάδων του Αζερμπαϊτζάν, τα ανθρωπιστικά ζητήματα, και σημείωσε τη σημασία της στοχευμένης αντίδρασης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα μέρη τόνισαν τη σημασία της διασφάλισης της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή, τονίζοντας τη σημασία της συμπροεδρίας της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ. έγινε επίσης αναφορα στη τριμερής συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 6 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αρμενίας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την οριοθέτηση και την χάραξη των συνόρων μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, τη δυνατότητα απεμπλοκής των επικοινωνιών στην περιοχή, καθώς και τον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας.

Αναφέρθηκαν επίσης οι διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στη διεθνή σκηνή, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube