Weather Icon
Κίνα , Οικονομία & Αγορές 30 Απριλίου 2022

Ραγδαία επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας, κατά το Bloomberg

Ραγδαία επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας, κατά το Bloomberg

Πώς ο πόλεμος Ρωσία-Ουκρανίας μπορεί να πλήξει το εμπόριο της Κίνας

Η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε ραγδαία τον Απρίλιο, καθώς το λουκέτο στη Σαγκάη και σε άλλες περιοχές της χώρας για τον περιορισμό μιας εκτεταμένης επιδημίας του Covid-19 έκλεισε εργοστάσια, μπλόκαρε τους δρόμους και εμπόδισε τους ανθρώπους να καταναλώνουν, κλιμακώνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω διαταραχή στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ύφεση ήταν εκτεταμένη τον Απρίλιο, με την εργοστασιακή παραγωγή να συρρικνώνεται περαιτέρω και τη ζήτηση υπηρεσιών να είναι πολύ ασθενέστερη από τις προβλέψεις. Οι δείκτες υπευθύνων προμηθειών είναι τα πρώτα επίσημα στοιχεία του Απριλίου και δείχνουν την έκταση της ζημίας στην οικονομία λόγω της επιδημίας και των πολιτικών της κυβέρνησης Covid Zero.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών, με τον επίσημο δείκτη PMI μεταποίησης να πέφτει στο 47,4 από 49,5 τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία το Σάββατο. Αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνο με τη μέση εκτίμηση των οικονομολόγων.

Ο μη μεταποιητικός δείκτης, ο οποίος μετρά τη δραστηριότητα στους τομείς των κατασκευών και των υπηρεσιών, έπεσε στο 41,9 από το 48,4 του Μαρτίου, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020 και πολύ κάτω από την πρόβλεψη συναίνεσης για 46. Μια μέτρηση πάνω από το 50 υποδηλώνει επέκταση, ενώ οτιδήποτε κάτω από το 50 υποδηλώνει συρρίκνωση.

Η επιδείνωση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων οφειλόταν σε εντονότερη μείωση τόσο της παραγωγής όσο και της ζήτησης, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της. Οι τελευταίες επιδημίες του Covid, οι οποίες έχουν πλήξει πολλά μέρη σε ολόκληρη τη χώρα, ανάγκασαν ορισμένες επιχειρήσεις να μειώσουν ή ακόμη και να σταματήσουν την παραγωγή.

Οι δραστηριότητες στον κλάδο των υπηρεσιών μειώθηκαν απότομα “λόγω του σοβαρού αντίκτυπου από τις επιδημίες”, δήλωσε ο Zhao Qinghe, ανώτερος στατιστικολόγος της NBS, στην ανακοίνωση. Η επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε σε 19 από τους 21 τομείς της έρευνας, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών μεταφορών, της διαμονής και της εστίασης, είπε.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες παραγγελίες που ελήφθησαν τον Απρίλιο μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό, υποδηλώνοντας ασθενέστερη εγχώρια ζήτηση, ενώ οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές διολίσθησαν επίσης απότομα.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube