Τουρκία 20 Απριλίου 2022

Πυρά Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Αποδείξαμε τα περί offshore στη “Νήσο του Μαν”, παραιτήσου!

Πυρά Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Αποδείξαμε τα περί offshore στη “Νήσο του Μαν”, παραιτήσου!

Ο Κιλιτσντάρογλου “πυροβολεί” τον Ερντογάν για θέματα βαριάς διαφθοράς

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μίλησε στην εβδομαδιαία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του το πρωί της Τρίτης.

Ένα από τα θέματα της ατζέντας του ήταν μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τις αγωγές για αποζημίωση που υποβλήθηκαν εναντίον του από τον πρόεδρο της χώρας και επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους ισχυρισμούς του για λογαριασμούς offshore στη Νήσο του Μαν. Ο Κιλιτσντάρογλου είχε ισχυριστεί ότι ο Ερντογάν και οι συγγενείς του “έστειλαν χρήματα στη Νήσο του Μαν”, η οποία είναι γνωστός φορολογικός παράδεισος. Εξετάζοντας την αποζημίωση των 631.000 λιρών που καταδικάστηκε να πληρώσει ο Κιλιτσντάρογλου στο πλαίσιο τριών διαφορετικών αγωγών, το 4ο Πολιτικό Τμήμα του Ακυρωτικού Δικαστηρίου ανέτρεψε πρόσφατα όλες τις αποφάσεις.

“Εκατομμύρια δολάρια…”

Ο Κιλιτσντάρογλου βρήκε λοιπόν την ευκαιρία την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του και ξεσπάθωσε:

“Γιατί να το κάνει αυτό ο Ερντογάν και η οικογένειά του; Έχουν συνείδηση ​​ή ηθική ενώ εκατομμύρια δολάρια έρχονται και φεύγουν; Αυτό ρώτησα, για όνομα του Θεού… Εκατομμύρια δολάρια απλώς έρχονται και φεύγουν. Ώστε να μην πληρώσουν φόρους στη χώρα… Εσύ κυβερνάς το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας· οι οικογενειακοί σου κύκλοι δημιούργησαν μια εταιρεία, μεταφέρουν τα χρήματα για να μην πληρώσουν φόρους σε αυτό το κράτος, είπε ο Κιλιτσντάρογλου και συνέχισε: 

“Οι εργαζόμενοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι πληρώνουν φόρους. Αυτοί που βγάζουν εκατομμύρια λίρες δεν πληρώνουν ούτε μια δεκάρα φόρο. Αυτοί που δεν το κάνουν είναι οι συγγενείς, τα παιδιά και οι θείοι της οικογένειας Ερντογάν. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους αδελφούς και τις αδελφές μου που υποστηρίζουν το ΑΚΡ: Τι σημαίνει να φέρνεις πάνω εκατομμύρια [δολάρια] και να μην πληρώνεις φόρους ενώ εσείς πληρώνετε τους φόρους σας; Το άτομο που το ενθαρρύνει αυτό τώρα κάθεται στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας”.

“Θα κάνει τώρα κι άλλη μήνυση νομίζοντας ότι θα φοβηθώ. Δεν με έχεις γνωρίσει ακόμα αδερφέ μου. Δεν έχω κάνει ποτέ βήμα πίσω μπροστά σε κανέναν όσο έχω δίκιο. Δεν το κάνουμε αυτό”, είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

“Επίσημα αρχεία του Υπουργείου”

Περαιτέρω στην ομιλία του, ο αρχηγός του CHP αναφέρθηκε στα έγγραφα που έδειξε για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για τη Νήσο του Μαν:

“Είπα ότι ήταν όλα επίσημα αρχεία τραπεζών. Είπα ‘δεν χρειάζεται να ξεφεύγεις από εδώ κι εκεί· αν είσαι έντιμος άνθρωπος, θα κάνεις τα απαραίτητα’. Και είπε, ότι αν είναι αλήθεια θα παραιτηθεί από πρόεδρος. Το έχουμε αποδείξει. Τι θα κάνεις; Ξέρω ότι θα βρουν χίλιες δικαιολογίες γι’ αυτό. Τα ΜΜΕ της φιλοκυβερνητικής πισίνας γράφουν τα δικά τους. Ό,τι και να γράψετε, όλα αυτά είναι αλήθεια, ο Ερντογάν δεν με ξέρει ακόμα. Αν πω κάτι, σίγουρα το λέω αφού κρατήσω το έγγραφο στο χέρι μου. Αν πω κάτι, είναι 100% σωστό. Έτσι, κάθεσαι εκεί, έκανες στο έθνος μια υπόσχεση, είπες ότι θα παραιτηθείς από πρόεδρος. Τότε, κάνε τα απαραίτητα τώρα…”

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube