Weather Icon

Πτέραρχος Ahmad Rahal: Το νέο σχέδιο των ΗΠΑ για τη Συρία – Δύο σενάρια

Πτέραρχος Ahmad Rahal: Το νέο σχέδιο των ΗΠΑ για τη Συρία – Δύο σενάρια

Η Τουρκία μπορεί να επιχειρήσει να επωφεληθεί από τη μείωση της παρουσίας της Ρωσίας στη Συρία

Λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ενοποιήσουν τις δυνάμεις τους στη Συρία, ο Σύρος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ahmed Rahhal λέει: «Εάν η Ρωσία μειώσει την παρουσία της στην περιοχή, η Τουρκία μπορεί να δράσει εναντίον της Συρίας».

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ahmed Rahhal είπε ότι η αμερικανική διοίκηση έχει ένα σχέδιο για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ περιοχών που δεν ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση.

«Υπάρχουν δύο σενάρια στην τρέχουσα κατάσταση, το πρώτο είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο έδαφος σε περιοχές που είναι πέρα ​​από τον έλεγχο της συριακής αρχής και αυτό είναι ένα έργο στο οποίο εργάζεται αυτή τη στιγμή η Αμερική», είπε ο Ραχάλ στον North Press.

Σύμφωνα με τον Rahhal, η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αναδιοργανώσει τις δυνάμεις σε περιοχές εκτός του ελέγχου του καθεστώτος μέσω αυτού του σεναρίου.

Ο Ραχάλ πρόσθεσε: «Ειδικά στην περιοχή της “Επιχείρησης Πηγής Ειρήνης”, του τουρκικού στρατού, μπορεί να πραγματοποιήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία ενοποίησης, καθώς μπορεί να μεταφέρει μέρος του ελέγχου των Τούρκων υπέρ των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας – SDF με αντάλλαγμα ένα συγκεκριμένο πράγμα που θα δοθεί στους Τούρκους και τον Εθνικό Στρατό της Συρίας.

«Η Τουρκία μπορεί να επωφεληθεί από το κενό και να αναλάβει δράση κατά της Συρίας»

Όσο αφορά το δεύτερο σενάριο, μπορεί να συμβούν τα εξής: «Φαίνεται ότι η Ρωσία σχεδιάζει να μειώσει την παρουσία της στη Συρία και ως εκ τούτου οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες μ’ αυτήν ομάδες αντιπολίτευσης ενδέχεται να δράσουν εναντίον της Συρίας στα βόρεια της Ράκα, νότια της Πηγής Ειρήνης και σε άλλες γειτονικές περιοχές. Η Τουρκία με τις δυνάμεις που η ίδια υποστηρίζει μπορεί να δράσει όχι ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, αλλά ενάντια στη συριακή διοίκηση».

Ο Ραχάλ πιστεύει ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι μικτή αυτές τις μέρες, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επισκιάσει τη Συρία και λέει ότι υπάρχουν αναφορές ότι η Ρωσία μπορεί σύντομα να αποφασίσει να αποσυρθεί από τη Συρία.

Σύμφωνα με τον Rahhal, αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει μια δραματική αλλαγή στη συριακή αρένα, στις ισορροπίες που έχουν εξασφαλιστεί μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας μέσω της διαδικασίας της Αστάνα αλλά και σε άλλους τομείς των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Πηγή: artigercek.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube