REAL TIME |

Weather Icon

Περικλής Νεάρχου: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται σε παγκόσμιο

Περικλής Νεάρχου: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται σε παγκόσμιο

Περικλής Νεάρχου: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται σε παγκόσμιο

Για καταστάσεις που οδηγούν σε απροκάλυπτο παγκόσμιο πόλεμο έκανε λόγο για τη σύγκρουσης στην Ουκρανία ο Περικλής Νεάρχου.

Τα μέτρα έχουν ξεφύγει από την έννοια των απλών αντίμετρων και κυρώσεων, έχουν πάρει μορφή εμπόλεμων μέτρων. Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουμε έναν υφέρποντα παγκόσμιο πόλεμο σε εξέλιξη. Αυτά είναι πολεμικές πράξεις εναντίον της Ρωσίας.

Όταν θέλεις να καταπνίξεις μία μεγάλη δύναμη με αυτόν τον τρόπο, κόβοντας κάθε συνεργασία και επικοινωνία, κάνοντας πόλεμο στο νόμισμα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται σε παγκόσμιο πόλεμο και εδώ είναι ο μέγας κίνδυνος.

Λυπάμε πολύ για την Ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν έχουμε ηγεσία να ηγηθεί. Η Ευρώπη σύρεται αντί να γίνει ανάχωμα σε αυτό το φιλοπόλεμο πνεύμα που έρχεται από τις ΗΠΑ με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Η Ευρώπη δεν παίζει ρόλο και πληρώνει το μάρμαρο.

Από την άλλη πλευρά θα υπάρξουν αντίποινα και σκλήρυνση στάσης.

Η Νούλαντ ήταν από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων στην Ουκρανία (το 2014) μαζί με τον Πάιατ. Εδώ φαίνεται απροκάλυπτα, ότι θέλουν ανατροπή καθεστώτος στη Ρωσία. Θέλουν μία νέα τάξη.

Ο κ. Νεάρχου υποστήριξε, ότι ο Πούτιν έρχεται για να επιβάλλει το χρυσό ρούβλι και έφερε ως παράδειγμα τις προσπάθειες του Ντε Γκωλ να καταπολεμήσει τον αποθεματικό ρόλο του δολαρίου.

Μπορεί ο Μπάιντεν να νομίζει, ότι θα κυριεύσει τη Ρωσία και πως θα πετύχει με τον Ζελένσκι, αλλά στην πραγματικότητα θα υποχρεώσει τη Ρωσία να κάνει ανταρτοπόλεμο κατά του συστήματος, του οποίου ηγείται η Αμερική, το οποίο δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα. Οι ΗΠΑ είναι εκτεθειμένες ως προς το νομισματικό σύστημα. Η αυτοδυναμία τους στέκεται στην ανοχή των άλλων. Νομίζουν οι ΗΠΑ ότι έχοντας στο πλευρό τους την Ευρώπη θα επιβληθούν διεθνώς και θα επιβάλλουν την τάξη που θέλουν.

Η Ευρώπη δεν έχει τον ρόλο που είχε στο παρελθόν. Αυτοθυματοποιείται και ισοπεδώνεται από τις ΗΠΑ. Έχει συμπεριφορά υποτελούς προς την Αμερική. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν συνεργασία Ευρώπης-Ρωσίας γιατί θα αναπτύξουν κοινά συμφέροντα, γιατί θεωρούν, ότι θα οδηγήσουν σε διαύρωση της ευρωατλαντικής σχέσης.

Ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου στην εκπομπή «Ο Εξαρχείων» στον ΠαραπολιτικάFM.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube