Weather Icon

Παρά τις προειδοποιήσεις οι Τούρκοι συνεχίζουν την επιδρομή εναντίον των Κούρδων στο ιρακινό έδαφος

Παρά τις προειδοποιήσεις οι Τούρκοι συνεχίζουν την επιδρομή εναντίον των Κούρδων στο ιρακινό έδαφος

Η Τουρκία έχει εισβάλει στην ιρακινή επικράτεια με χιλιάδες στρατιώτες

Οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στο όρος Kurzar, βόρεια του Duhok, αποκάλυψε μια πηγή της εφημερίδας Shafaq την Κυριακή και φυσικά παρά τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις των Ιρακινών προς τους Τούρκους, να μην εξάγουν την κρίση στο έδαφός τους και να αποχωρήσουν άμεσα από την ιρακινή επικράτεια.

Η πηγή είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq ότι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), όταν οι πρώτοι πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις στο όρος Κουρζάρ.

“Ταυτόχρονα, το αρχηγείο του PKK στο βουνό σφυροκοπήθηκε από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών”, πρόσθεσε η πηγή.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ξεκίνησε μια νέα χερσαία και αεροπορική εκστρατεία στο βόρειο Ιράκ, με στόχο τους μαχητές του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Με το όνομα Επιχείρηση Claw-Lock, η Άγκυρα λέει ότι η επίθεση είναι ένα μέτρο για να αποτρέψει το PKK από το να χρησιμοποιήσει το Ιράκ ως βάση για να πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Τουρκία. 

Στις 13 Μαρτίου, το Ιράν επιτέθηκε σε θέσεις στην πόλη Erbil με δώδεκα βαλλιστικούς πυραύλους σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην πρωτεύουσα της περιοχής του Κουρδιστάν.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube