Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 24 Απριλίου 2022

Ουκρανία: Η Ρωσία αναπτύσσει εκτοξευτές Iskander-M κοντά στα σύνορα

Ουκρανία: Η Ρωσία αναπτύσσει εκτοξευτές Iskander-M κοντά στα σύνορα

Συστοιχίες πυραύλων Iskander-M ανέπτυξε η Ρωσία

Η Ρωσία έχει αναπτύξει κινητούς εκτοξευτές πυραύλων Iskander-M σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε την Κυριακή το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το reuters.

“Στη συνέχεια ο εχθρός αύξησε τον αριθμό των στρατευμάτων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ μεταφέροντας και συγκεντρώνοντας πρόσθετες μονάδες”, ανέφεραν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην καθημερινή πρωινή ενημέρωση.

“Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκτοξευτές Iskander-M έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία”, ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη θέση των συστημάτων.

Το Reuters δεν μπόρεσε άμεσα να επαληθεύσει τις αναφορές. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τη Μόσχα στις αναφορές.

Το Μπέλγκοροντ είναι πόλη και διοικητικό κέντρο της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Το Iskander, ένα κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων με την κωδική ονομασία SS-26 Stone από το ΝΑΤΟ, αντικατέστησε τον σοβιετικό πύραυλο Scud. Οι δύο κατευθυνόμενοι πύραυλοί του έχουν βεληνεκές έως 500 χιλιόμετρα (300 μίλια) και μπορούν να φέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές.

Η Ρωσία δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να ελέγξει όλη τη νότια Ουκρανία. Το Κίεβο δήλωσε ότι αυτό δείχνει ότι η Μόσχα έχει ευρύτερους στόχους από τον διακηρυγμένο στόχο της αποστρατιωτικοποίησης και “αποναζιστικοποίησης” της χώρας. Η Ουκρανία και η Δύση αποκαλούν την εισβολή, που διανύει τον τρίτο μήνα, αδικαιολόγητο επιθετικό πόλεμο.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube