Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 7 Απριλίου 2022

Ο Ζελένσκι μιλώντας στην ελληνική βουλή έδωσε τον λόχο σε μαχητή του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ»

Ο Ζελένσκι μιλώντας στην ελληνική βουλή έδωσε τον λόχο σε μαχητή του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ»

Το λόγο σε δυο Ουκρανούς στρατιώτες έδωσε ο Ζελένσκι και ο ένας αυτοσυστήθηκε ως Μιχαήλ που συμμετέχει στο τάγμα Αζόφ

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι εκτός από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκαν στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου σ’ αυτή την «ιστορική» όπως χαρακτηρίζεται συνεδρίαση της ελληνικής βουλής και δύο μαχητές των κυβερνητικών δυνάμεων της Ουκρανίας, με τον έναν μάλιστα να παραδέχεται ότι είναι μαχητής του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ».

Στο μέσο περίπου της ομιλίας του ο Β. Ζελένσκι έδωσε το λόγο στους δύο στρατιώτες λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι με την βοήθεια της Ελλάδας θα νικήσουμε. Ο χρόνος είναι η πιο κρίσιμη διάσταση. Μην ακούστε μόνο εμένα. Ακούστε δυο μαχητές».

Αμέσως το λόγο παίρνει ο Μιχαήλ όπως αυτοσυστήθηκε ο πρώτος μαχητής του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ». «Λέγομαι Μιχαήλ, ο παππούς μου πολέμησε στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές» είπε και πρόσθεσε:

«Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα ΑζόφΑυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας και πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες μέσα στις οποίες βρίσκεται η ελληνική Μαριούπολη».

Και συνέχισε λέγοντας ότι οι Ρώσοι περικύκλωσαν τη Μαριούπολη αφήνοντας την χωρίς νερό και τρόφιμα ενώ «χιλιάδες συμπατριώτες ζουν και πεθαίνουν» στη Μαριούπολη όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube