Weather Icon
ΟΗΕ , Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 25 Απριλίου 2022

Ο Γκουτίερες ευχαρίστησε τον Ερντογάν!!!

Ο Γκουτίερες ευχαρίστησε τον Ερντογάν!!!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γκουτέρες ευχαρίστησε την Τουρκία για τις προσπάθειές της να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε στο Προεδρικό συγκρότημα τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, στη δεξίωση αξιολογήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες εξέφρασε την υποστήριξή του και τις ευχαριστίες του στις διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Ερντογάν, από την άλλη, τόνισε ότι η διαδικασία της Κωνσταντινούπολης, η οποία διατηρεί τον χαρακτήρα της ως την πιο αξιόπιστη διέξοδος για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία, πρέπει να υποστηριχθεί από όλους.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ
Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί μια λογική και βιώσιμη διπλωματική λύση για την έξοδο από αυτήν την κρίση, η οποία έχει επιπτώσεις όχι μόνο στα αντιμαχόμενα μέρη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τον ΟΗΕ για τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, συμβάλλοντας στην εκκένωση αμάχων και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, ενώ θα καταβάλουν προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Πηγή: https://www.haberler.com/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube