Weather Icon

Λονδίνο: Κάλεσμα του ΥΠΑΜ Ουάλας για αύξηση των πυρηνικών όπλων

Λονδίνο: Κάλεσμα του ΥΠΑΜ Ουάλας για αύξηση των πυρηνικών όπλων

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να στείλει στην Ουκρανία τα λεγόμενα περιπλανώμενα πυρομαχικά, όπως drones. 

«Η Ουκρανία χρειάζεται πυροβολικό μεγαλύτερου βεληνεκούς» καθώς ο ρωσικός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας,  μιλώντας στο διεθνές συνέδριο χορηγών για την Ουκρανία την  Πέμπτη

Το συνέδριο που φιλοξένησε το Λονδίνο έφερε τριανταπέντε διεθνείς εταίρους αποφάσισε να ενισχύσουν την Ουκρανία με παροχή πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων μεγαλύτερης εμβέλειας ώστε να κρατήσουν τα ρωσικά στρατεύματα μακριά από τους  στόχους τους. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται εξάλλου να στείλει τα λεγόμενα περιπλανώμενα πυρομαχικά, όπως drones. 

 Έχει επιπλέον δεσμευτεί για την αποστολή συστημάτων αεράμυνας Starstreak και 6.000 νέων αντιαρματικών και πυραύλων υψηλής εκρηκτικότητας. 

Ο Μπεν Ουάλας κάλεσε επίσης από το συνέδριο, για αύξηση των πυρηνικών όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου μπροστά στη ρωσική απειλή. 

Η κυβέρνηση του ΗΒ συνεργάζεται τώρα με την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εταίρους για να συντονίσει την παροχή μακροπρόθεσμης διεθνούς υποστήριξης, παράλληλα με το νέο πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ουκρανία που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Πηγές του Whitehall έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, σύμφωνα με την Τέλεγκραφ, ότι οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, είναι «υπερβολικά ανυπόμονοι» να εξασφαλίσουν μια έγκαιρη ειρηνευτική συμφωνία και πιέζουν την Ουκρανία να «συμβιβαστεί».

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube