Weather Icon

Καρολίνα Έντσταντλερ: Η Αυστρία δεν βλέπει την Τουρκία ως κράτος μέλος της Ε.E. ούτε τώρα ούτε στο μέλλον

Καρολίνα Έντσταντλερ: Η Αυστρία δεν βλέπει την Τουρκία ως κράτος μέλος της Ε.E. ούτε τώρα ούτε στο μέλλον

Ξεκάθαρο μήνυμα από την Αυστρία προς την Τουρκία

Η Αυστρία δεν βλέπει την Τουρκία ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, ξεκαθάρισε η Ομοσπονδιακή υπουργός της Αυστρίας, επί Ευρωπαϊκών θεμάτων και του Συντάγματος Καρολίνα Έντσταντλερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδησεων, η υπουργός της Αυστρίας, εξήγησε πως η θέση της  χώρας της στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη , επειδή όπως είπε η Τουρκία απομακρύνεται από δυτικές αξίες.

Αναφερόμενη στον διαμεσολαβητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, επεσήμανε ότι η Αυστρία βλέπει αυτό το γεγονός αλλά πως δεν μπορεί να παραβλέψει άλλα σημαντικά προβλήματα , ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι αποδεκτή η παραβίασης της κυριαρχίας κατά τον εικοστό πρώτο αιώνα.

Ερωτηθείσα κατά πόσον τυχόν προσέλκυση της Τουρκίας πλησιέστερα της Ευρωπαικής ένωσης θα σήμαινε και την προσέγγισή της στις ευρωπαϊκές αξίες η Αυστριακή υπουργός, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό την ώρα που η εν λόγω χώρα πράττει το αντίθετο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube