Weather Icon

Ιωάννης Βαληνάκης: Δεν βλέπω εθνικό σχέδιο για την πατρίδα

Ιωάννης Βαληνάκης: Δεν βλέπω εθνικό σχέδιο για την πατρίδα

Ιωάννης Βαληνάκης: Δεν βλέπω εθνικό σχέδιο για την πατρίδα!

Τα θέματα που διακυβεύονται για την Ελλάδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της κινητοποίησης που υπάρχει στο ΝΑΤΟ ανέλυσε ο Ιωάννης Βαληνάκης.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασής του:

– Η Ελλάδα να θέσει ανοιχτά, ότι δεν μπορεί να υπάρχει μία Συμμαχία που βλέπει ως απειλή τη Ρωσία και την Κίνα, όταν δύο μέλη της, η Ελλάδα και η Κύπρος, λένε, ότι υπάρχει απειλή από άλλο κράτος-μέλος, το οποίο είναι γνωστό…

– Δικαιούμαστε να βάλουμε θέματα για την υποψηφιότητα εισόδου Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

-Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

-Η Τουρκία θα βγει αναβαθμισμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία! Ο Ερντογάν μιμείται τον Πούτιν. Χρειάζεται κάθε στιγμή να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε, για να βγούμε και εμείς κερδισμένοι.

-νΗ Τουρκία προσπαθεί να πλασάρει τον εαυτό της, έτσι ώστε να περάσει ο EastMed από τα εδάφη της και όχι από την Ελλάδα.

-Πρέπει να γίνει μία βαθύτερη συζήτηση για αυτά τα θέματα. Δεν βλέπω εθνικό σχέδιο για την πατρίδα. Αυταπατώνται όσοι νομίζουν, ότι με ένα ταξιδάκι και ένα γεύμα λύθηκαν τα προβλήματα.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Καραμανλή, Ιωάννης Βαληνάκης, στην εκπομπή «Γεωπολιτικά Παίγνια» με τον Δήμο Βερύκιο, στις 18 Απριλίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube