Weather Icon

Ιωάννης Μπαλτζώης: Καμία αλληλεγγύη στην Κύπρο! Η Ρωσία στην Ουκρανία κάνει ό,τι έκανε η Τουρκία στη Μεγαλόνησο

Ιωάννης Μπαλτζώης: Καμία αλληλεγγύη στην Κύπρο! Η  Ρωσία στην Ουκρανία κάνει ό,τι έκανε η Τουρκία στη Μεγαλόνησο

Ιωάννης Μπαλτζώης: Δεν βλέπω Ευρωστρατό αλλά την αναδιοργάνωση της Βέρμαχτ.

Τα γεωπολιτικά δεδομένα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει μπει στον δεύτερο μήνα των συγκρούσεων, αναλύει ο Ιωάννης Μπαλτζώης.

Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν με την ηρωϊκή αντίσταση των Ουκρανών οδήγησαν τη Ρωσία σε αναθεώρηση σχεδίων, με την εκκίνηση μιας δεύτερης φάσης επιχειρήσεων.

Πως αλλάζει το σκηνικό γεωγραφικά! Όταν τελειώσει ο πόλεμος, η Ουκρανία δεν θα είναι αυτή που ήταν μέχρι σήμερα.

Τί επιφυλάσσει το μέλλον για τη νέα μεταψυχροπολεμική περίοδο! Θα είναι χειρότερη από την πρώτη; Τί συμβαίνει με τα πυρηνικά; Ποια είναι τα λάθη της Δύσης και πως οι ΗΠΑ ακολουθούν το δόγμα της «διπλής ανάσχεσης» για Ρωσία και Κίνα.

Ποιες είναι οι εξελίξεις που αναμένεται να επηρεάσουν τα Βαλκάνια, άρα και την Ελλάδα.

Μπορεί να έρθει η Κίνα σε απευθείας ρήξη με τις ΗΠΑ στο μέλλον; Το μεγάλο παιχνίδι, πως οι Αμερικανοί εμπόδισαν την Ευρώπη να έχει ανεξάρτητη αρχιτεκτονική ασφαλείας και η δημιουργία ευρωστρατού, τώρα λόγω των συνθηκών και του πολέμου στην Ουκρανία,που φαίνεται σαν αναδημιουργία της Βέρμαχτ.

Ποιός είναι ο γιγαντιαίος συνασπισμός που θα δημιουργήσει μία νέα hyperpower που δεν έχει υπάρξει στην ιστορία και θα είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί.

Πρόβλεψη για εφιαλτικές καταστάσεις.

48 χρόνια εισβολή και κατοχή. Η Ρωσία στην Ουκρανία κάνει ό,τι έκανε η Τουρκία στην Κύπρο και δεν υπάρχει αλληλεγγύη στη Μεγαλόνησο. Να αναδείξουμε τα εθνικά μας θέματα και όχι να κάνουμε συνεχώς παραχωρήσεις.

Ο αντιστράτηγος ε.α.Ιωάννης Μπαλτζώης στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στο κανάλι «Σίγμα».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube