REAL TIME |

Weather Icon

Η Gazprom Germania στον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων

Η Gazprom Germania στον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων θα αναλάβει τη λειτουργία της Gazprom Germania για μια μεταβατική περίοδο

Στον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων πέρασε η Gazprom Germania-η θυγατρική του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού στη Γερμανία-σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Σύμφωνα με τον υπουργό των Πρασίνων, το υπουργείο έλαβε την απόφση αυτή με βάση τον νόμο για το εξωτερικό εμπόριο. «Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων αναλαμβάνει προσωρινά διαχειριστής. Αυτό χρησιμεύει στην προστασία της δημόσιας ασφάλειας και στη διατήρηση της ασφάλειας του εφοδιασμού», τόνισε ο Χάμπεκ. «Το βήμα αυτό ήταν απολύτως απαραίτητο», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός εξήγησε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων θα αναλάβει τη λειτουργία της Gazprom Germania για μια μεταβατική περίοδο, για να εξασφαλίσει τη σωστή διαχείριση της εταιρείας. «Γνωρίζουμε την ευθύνη για την ασφαλή παροχή φυσικού αερίου που συνεπάγεται αυτό το έργο», εξήγησε ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Δικτύων, Κλάους Μύλερ. «Στόχος μας θα είναι η διαχείριση της Gazprom Germania προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης. Θέλουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχίσουμε εγγυημένα τον εφοδιασμό. Υπό αυτή την έννοια, οι δραστηριότητες της Gazprom Germania και των θυγατρικών της θα πρέπει να συνεχιστούν με ελεγχόμενο τρόπο», τόνισε ο Μύλερ.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube