Weather Icon

Ζαχάροβα: Η Δύση να σταματήσει «πλημμυρίζει» απερίσκεπτα το Κίεβο με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα

Ζαχάροβα: Η Δύση να σταματήσει «πλημμυρίζει» απερίσκεπτα το Κίεβο με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα

Το φορητά αντιαεροπορικά και τα σύγχρονα αντιαρματικά ενοχλούν τη Ρωσία

«Βολές» κατά της Δύσης εκτοξεύει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την παραχώρηση στην Ουκρανία στρατιωτικού εξοπλισμού

Σε δήλωσή της, η οποία δημοσιεύεται στη σελίδα της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η κ. Ζαχάροβα σημειώνει ότι «οι δυτικές χώρες έχουν αρχίσει μαζικές παραδόσεις στην Ουκρανία των φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger (προσβάλλουν στόχους εδάφους και επιφάνειας σε απόσταση έως 8 χλμ. και σε ύψος έως 3,5 χλμ.), άλλων φορητών συστημάτων, καθώς και των Javelin, NLAW και Carl Gustaf, τα οποία είναι χωρίς υπερβολή μεταξύ των πιο ευαίσθητων τύπων όπλων».

Επισημαίνει, δε, ότι «οι υπεύθυνοι των παραδόσεων αυτών δεν μπορεί παρά να έχουν επίγνωση της αυξανόμενης απειλής να πέσουν αυτά τα όπλα ακριβείας στα χέρια τρομοκρατικών στοιχείων και συμμοριών, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι θέμα χρόνου να περάσουν αυτά τα είδη όπλων στην παραοικονομία και στα χέρια τρομοκρατικών δικτύων».

Σημειώνει επιπλέον ότι «μια σειρά διεθνών συμφωνιών που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου του να περιέλθουν τα φορητά αντιαεροπορικά συστήματα (MANPAD) στα χέρια τρομοκρατών και εγκληματιών έχουν αγνοηθεί κατάφωρα από τις δυτικές πρωτεύουσες». 

Καταλήγοντας, τονίζει: «Προφανώς, τα μαθήματα του παρελθόντος δεν έχουν γίνει μαθήματα. Η τρέχουσα πολιτική συγκυρία, σε συνδυασμό με τον απροκάλυπτο αυταρχισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει προκαλέσει θεμελιώδεις αλλαγές στις βασικές αρχές του ελέγχου της μη διάδοσης των εξαιρετικά ευαίσθητων όπλων, που προωθούνται εδώ και πολλά χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνεχή υποστήριξη ομοϊδεατών χωρών από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική όχι μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, αλλά και στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνθήκης για το Εμπόριο Όπλων. Από την άποψη αυτή, μπορούμε να πούμε ότι η «Συλλογική Δύση» έχει ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας “διάδοση” των πιο επικίνδυνων οπλικών συστημάτων στον κόσμο. Για άλλη μια φορά καλούμε τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να “πλημμυρίζουν” απερίσκεπτα το μη βιώσιμο καθεστώς του Κιέβου με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, προκειμένου να αποφευχθούν τεράστιοι κίνδυνοι για τη διεθνή πολιτική αεροπορία και άλλες επικοινωνίες μεταφορών όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και πέρα από τα σύνορά της.

⚡️ Σχόλιο της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα (Maria Zakharova) σχετικά με την παραχώρηση στην Ουκρανία φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων (MANPADS) και αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων (ATMS).

☝️ Οι δυτικές χώρες έχουν αρχίσει μαζικές παραδόσεις στην Ουκρανία των φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger (προσβάλλουν στόχους εδάφους και επιφάνειας σε απόσταση έως 8 χλμ. και σε ύψος έως 3,5 χλμ.), άλλων φορητών συστημάτων, καθώς και των Javelin

Δείτε περισσότερα

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube