Weather Icon
Video , Ουκρανία , Ρωσία 29 Μαρτίου 2022

Ζαχαρίας Μίχας: Το σύγχρονο πυρηνικό όπλο φέρνει παγκόσμιες ανατροπές (Vid)

Ζαχαρίας Μίχας: Το σύγχρονο πυρηνικό όπλο φέρνει παγκόσμιες ανατροπές (Vid)

Ζαχαρίας Μίχας: Το σύγχρονο πυρηνικό όπλο φέρνει παγκόσμιες ανατροπές

Τι σηματοδοτεί το αδιέξοδο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις ανέλυσε ο Ζαχαρίας Μίχας.

Ο ρόλος που διεκδικεί αναβαθμισμένα η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή και ο αντίκτυπος αυτής της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, με τους νέους δρόμους ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης, επεσήμανε τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που αυτοί δημιουργούν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφή το ρόλο της σε αυτές τις εξελίξεις και να μην μετατραπεί σε παρακολούθημα νομιμοποίησης ενός ρόλου στην Τουρκία, που όλοι οι εμπλεκόμενοι με ένα δυσανάλογα τρόπο για την κάθε πλευρά, επιχειρούν να της προσδώσουν.

Κατά τον Ζαχ. Μίχα, είναι σαφές πλέον ότι το αδιέξοδο στην Ουκρανία, σηματοδοτεί ήττα στο τακτικό πεδίο για την Ρωσία, η οποία για την απεμπλοκή της αναζητά πλέον κάποιους ισχυρούς στρατηγικούς συμβολισμούς, επιτυχίας. Από την άλλη , όπως σημειώνει, όλοι οι μεγάλοι παίκτες ισχύος, χωρίς καμία διάθεση καταλαγής, πολλές φορές και με υπερβολές, επιχειρούν να θέσουν τους όρους τους στις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές εξελίξεις.

Ο συνιδρυτής και διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας και συνεργάτης του defence-point.gr, Ζαχαρίας Μίχας στον 984 και τον Γιώργο Σαχίνη στις 28 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube