Weather Icon
Video , Ενεργειακά 30 Μαρτίου 2022

Βασίλης Λύκος: Εθνική Στρατηγική σε Ενέργεια και Επισιτιστικά Αποθέματα

Βασίλης Λύκος: Εθνική Στρατηγική σε Ενέργεια και Επισιτιστικά Αποθέματα

Ο δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης , Βασίλης Λύκος, μιλάει στον 98.4 για την επείγουσα ανάγκη πολιτικής απόφασης για μια ενιαία δημόσια εθνική στρατηγική σε Ενέργεια και επισιτιστικά αποθέματα, αποκαλύπτοντας πως το ντόμινο των εξελίξεων σε Ευρώπη και Ελλάδα, προδιαγράφεται αρνητικά με τον έναν τομέα όπως η ενέργεια να επηρεάζει τον άλλο, όπως οι καλλιέργειες και η αγροτοκτηνοτροφική επάρκεια , δημιουργώντας αλληλοτροφοδοτούμενες κρίσεις που θα έχουν δραματικές συνέπειες από την οικονομία και τις πληθωριστικές πιέσεις, μέχρι την διατροφική επάρκεια.

Η τάση δημιουργίας εθνικών αποθεμάτων παγκόσμια, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα εναλλακτικής κάλυψης προϊόντων , όπως τα σιτηρά για παράδειγμα, που η μεν Ουκρανία λόγω του πολέμου έχει σταματήσει τις εξαγωγές , η δε Ρωσία λόγω του εμπάργκο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube