Weather Icon

Τα “πλυντήρια” του Βλαδίμηρου…

Τα “πλυντήρια” του Βλαδίμηρου…

Ρωτάνε κάποιοι γιατί το ΝΑΤΟ επεκτείνεται στις παρυφές της Ρωσίας και την σέβεται σαν υπερδύναμη;

Γιατί οι χώρες αυτές με επιμονή και ένταση θέλουν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και να υιοθετήσουν τον δυτικό πολιτικό και οικονομικό μοντέλο. 

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι… αδαείς είναι πως δεν χρειάζεται να πληρώνεται κάποιος από “σκοτεινά κέντρα” άσκησης επιρροής για να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. ή τη Δύση…

Υποστηρίξαμε τα μνημόνια, το ΝΑΙ και την πάση θυσία παραμονή στην Ε.Ε. γιατί αυτό θεωρήσαμε πως είναι το συμφέρον της χώρας και των παιδιών μας.

Οι “εξυπνάκηδες” χρειάστηκε να συγκρουστούν με το “παγόβουνο” της πραγματικότητας για να το αντιληφθούν.

Η Δύση

Το Ευρώ, η Ε.Ε. το ΝΑΤΟ και η Δύση γενικότερα εξασφαλίζουν στους ανθρώπους που ζουν εντός της περιμέτρου τους (έστω συγκριτικά) μεγαλύτερη  ελευθερία, αξιοπρέπεια και ευημερία.

Κανένας απ’ όσους διαμαρτύρονταν πριν αρκετά χρόνια στην Ελλάδα για την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Σερβία και τη Βοσνία δεν εξαφανίστηκε σε κάποια φυλακή. Το ίδιο και για όσους διαμαρτυρήθηκαν (δίκαια κατά τη γνώμη μου) για την τελευταία επέμβαση των ΗΠΑ και των “πρόθυμων” συμμάχων τους στο Ιράκ η οποία οδήγησε στην ανατροπή του Σαντάμ.

Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Καμένος κλπ που κέρδισαν τις εκλογές του 2015 υποσχόμενοι “σκισίματα μνημονίων”, δάνεια από τη Ρωσία και αλλαγή του γεωπολιτικού προσανατολισμού της Χώρας χαίρουν άκρας υγείας… Και έτσι πρέπει. Κάθε δημοκράτης οφείλει να υπερασπίζεται το δικαίωμα να υπάρχουν και να εκφράζουν τις απόψεις τους οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Ακόμη και οι αντιδημοκράτες.

Δημοκρατικότητα σημαίνει ανεκτικότητα στις απόψεις που είναι διαφορετικές και ενδεχομένως μας προκαλούν εκνευρισμό.

Δημοκρατία όμως σημαίνει κράτος δικαίου με δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι αυτού.

Είναι ο σεβασμός στους ενδιάμεσους αρμούς της εξουσίας (σύνταγμα, βουλή, δικαιοσύνη, ανεξάρτητες αρχές, ελευθεροτυπία…) οι οποίοι την ελέγχουν που διακρίνει τη δημοκρατία από τη δικτατορία.

Στην φυλακή βρίσκονται σήμερα μόνο  κάποια στελέχη της “Χρυσής Αυγής”, γιατί η δολοφονία ενός νέου απέδειξε πως λειτουργούσαν σαν εγκληματική συμμορία με μανδύα κάποια παλαβή εκδοχή του εθνικισμού. Στην φυλακή επίσης βρίσκονται κάποιοι που είναι ένοχοι για τρομοκρατικές πράξεις με αριστερίστικο πρόσημο. Όλοι αυτοί έχουν τιμωρηθεί για πράξεις και όχι για απόψεις. Η δημοκρατία δεν φοβάται τις απόψεις τους. Αντιθέτως προστατεύει το δικαίωμα να εκφράζουν όλοι απόψεις χωρίς να κινδυνεύουν  από πράξεις βίας φανατικών…

Βέβαια, αδυναμία και αδικία της δημοκρατίας αποτελεί το γεγονός πως για τα θύματα της “Μαρφίν” δεν έχει τιμωρηθεί κανένας.

Όσοι υπερασπίζονται τη Δύση και το μοντέλο πολιτικής και οικονομικής λειτουργίας το πράττουν γιατί η Δύση προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για να ζει κάποιος και να προκόψει πνευματικά και υλικά.

Το 2015 όταν ο κ. Τσίπρας αναζητούσε στην Αγία Πετρούπολη άλλα ασφαλή λιμάνια και ουσιαστικά εκλιπαρούσε τον κ. Πούτιν να στηρίξει την απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ καμία χώρα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ δεν εισέβαλλε στην Ελλάδα για να ανατρέψει την κυβέρνηση και να την αντικαταστήσει με κάποια  “μαριονέτα”.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube