Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 28 Μαρτίου 2022

Σουρεάλ!!! Η κατοχική Τουρκία, φιλοξενεί διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας

Σουρεάλ!!! Η κατοχική Τουρκία, φιλοξενεί διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας

Κρίσιμες επαφές Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη στις 29 και 30 Μαρτίου 2022

Νέες επαφές Ρωσίας – Ουκρανίας με προσδοκίες… στην Τουρκία 29-30/3 – Παράθυρο για άρση κυρώσεων στην Ρωσία, ανασκευάζουν τις ανοησίες Biden
Ενώ ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος έριχνε λάδι στην φωτιά, αποδεικνύοντας ότι πέραν από ανίκανος είναι και επικίνδυνος, κατηγορώντας τον Putin τον ρώσο Πρόεδρο χασάπη και δολοφόνο και ζητώντας αλλαγή καθεστώτος στην Ρωσία… ο Erdogan ο Τούρκος Πρόεδρος διαμεσολαβούσε ώστε στις 29 και 30 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη να πραγματοποιηθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Erdogan που εδώ στην Ελλάδα τον θεωρούμε σχεδόν δικτάτορα – προφανώς και είναι νόμιμα εκλεγμένος από τον τουρκικό λαό – εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ειρήνης και η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνώς για τις θετικές της πρωτοβουλίες, ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος αντί με τον θεσμικό του ρόλο να εκτονώσει την πίεση… πυροδότησε παγκόσμια αναταραχή.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για ειρήνη

Καλλιεργείται ένα σενάριο που θέλει η Ουκρανία να αρχίζει να δέχεται ότι θα χάσει τον έλεγχο της Ανατολικής Ουκρανίας μέρος του Donbass άπαξ και η Ρωσία έλεγξε όλη την ανατολική πλευρά φθάνοντας μέχρι την Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα και έναντι αυτού να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας.
Ωστόσο ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αρχίζει να κάνει παραχωρήσεις καθώς μεγάλο μέρος των εδαφών της Ουκρανίας έχει περιέλθει στον ρωσικό έλεγχο.
Πίσω από την προπαγάνδα ότι η Ουκρανία είναι ήρωες που καθήλωσαν την ρωσική πολεμική μηχανή η αλήθεια είναι ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει συντριβεί, το 11% του στρατού έχει αποδεκατιστεί ενώ η αεροπορία και άλλα συστήματα άμυνας έχουν ολοσχερώς καταστραφεί.
Η Ουκρανία βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση αυτή είναι η αλήθεια όσο και εάν παραποιείται από πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Η Βρετανία αφήνει παράθυρο για άρση των κυρώσεων στην Ρωσία

Για πρώτη φορά η Βρετανία η οποία μαζί με τις ΗΠΑ ξεσήκωσαν την διεθνή κοινότητα κατά της Ρωσίας, άφησε να εννοηθεί ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να αρθούν εάν τα ρωσικά στρατεύματα αποσυρθούν από την Ουκρανία.
Μόνο η αναφορά για άρση κυρώσεων αποδεικνύει ότι οι διεθνείς δυνάμεις δεν μπορούν να αντέξουν το σοκ των κυρώσεων, η Ρωσία είναι μεγάλη εξαγωγική δύναμη σε ενέργεια, μέταλλα, σιτηρά κ.α.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να αρθούν εάν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματα από την Ουκρανία
και υποσχεθεί να μην διαπράξει καμία «περαιτέρω επιθετικότητα».
Οι κυρώσεις μπορούν να αρθούν μόνο με «πλήρη κατάπαυση του πυρός και απόσυρση» και «δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιθετικότητα».
Οι δηλώσεις αυτές ταιριάζουν με εκείνες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Antony Blinken, ο οποίος είπε ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων «δεν έχουν σχεδιαστεί για να είναι μόνιμες» και ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν «να αποσυρθούν» σε περίπτωση που αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία.

Το κίνητρο

Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι αναφορές για άρση των κυρώσεων αποτελεί πιθανό κίνητρο για τον Πρόεδρο της Ρωσίας Putin να ολοκληρώσει την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η βρετανική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν πιστεύει ότι οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά τις διαπραγματεύσεις επί του παρόντος και η Δύση χρειάζεται ακόμα να «διπλασιάσει» τις κυρώσεις στη Ρωσία και τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Ωστόσο, είπε ότι έχει δημιουργήσει μια ειδική μονάδα διαπραγματεύσεων για να παρέχει υποστήριξη στην Ουκρανία «όταν οι Ρώσοι αποφασίσουν να διαπραγματευτούν».
«Όταν έρθει η ώρα για διαπραγματεύσεις, θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι βασικό μέρος για να διασφαλίσουμε ότι υποστηρίζουμε την Ουκρανία για να πετύχει μια λειτουργική συμφωνία».

Στις ΗΠΑ κατανοούν ότι ο Biden έλεγε ανοησίες και τις ανακαλούν

Στις ΗΠΑ κατανοούν ότι ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος έλεγε ανοησίες περί αλλαγής καθεστώτος στην Ρωσία και σπεύδουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Πάντως ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών άδειασε τον Biden αναφέροντας ότι ο αμερικανός Πρόεδρος δεν εννοούσε την αντικατάσταση Putin στην Ρωσία.

Ποιες οι εξελίξεις;

Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα έχουν από κοντά συνομιλίες για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες θα συναντηθούν στις 29 και 30 Μαρτίου.
Όπως επισημαίνεται στο γραφείο του Τούρκου Προέδρου Erdogan, ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.
Εν τω μεταξύ μεγάλη απήχηση προκάλεσε μια ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Biden στη Βαρσοβία την πρωτεύουσα της Πολωνίας χαρακτηρίζοντας τον Putin χασάπη και ζήτησε να αλλάξει το καθεστώς στην Ρωσία.
Η Ρωσική κυβέρνηση απάντησε άμεσα «μια ακόμη προσωπική προσβολή στον Ρώσο ηγέτη Putin, περιορίζει το παράθυρο ευκαιρίας υπό την τρέχουσα αμερικανική κυβέρνηση»

Κρίσιμες επαφές Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη στις 29 και 30 Μαρτίου 2022

Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις στις 29-30 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.
Η προηγούμενη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση των αντιπροσωπειών πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου στην Belovezhskaya Pushcha και στις 10 Μαρτίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Sergey Lavrov και Dmitry Kuleba συναντήθηκαν στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Μετά από αυτές τις επαφές, οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν εξ αποστάσεως για εξοικονόμηση χρόνου.
Με βάση παρατηρητές ότι αποδέχθηκαν οι δύο πλευρές να πραγματοποιήσουν άμεσα επαφές αποτελεί ένδειξη ότι ίσως υπάρξει σύγκλιση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Συνεχίζεται η προέλαση του Ρωσικού στρατού

Ο ρωσικός στρατός συνέχισε την προέλαση του, αναφέροντας νέα χτυπήματα σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για βάσεις καυσίμων στην περιοχή Nikolaev και Lvov, αποθήκες με όπλα στις περιοχές Zhytomyr και Κιέβο, καθώς και εργαστήρια στο Lvov.
Η επιχείρηση στην Ουκρανία προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η Ρωσία χρησιμοποίησε τον πύραυλο Oniks σε ουκρανική βάση στο Nikolaev.
Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία επικαλείται την χρήση τέτοιων πυραύλων στην Ουκρανία.
Στις 26 Μαρτίου 2022, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε επίσης την καταστροφή τριών ουκρανικών αεροπλάνων και ενός ελικοπτέρου, ενός πυραύλου Tochka-U και πολλών drones.
Ένας από αυτούς προσπάθησε να πλησιάσει τη Σεβαστούπολη, αλλά καταρρίφθηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Στις 27 Μαρτίου 2022 το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκαν 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη – drones – κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το στρατιωτικό τμήμα δεν καλεί πολίτες από την εφεδρεία στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov (Ιγκόρ Κονασένκοφ).
Κατά την Ρωσία, όλα αυτά αποτελούν προπαγάνδα της Ουκρανίας.
c1.png

Οι άμαχοι

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε ότι 1.119 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής και 1.790 τραυματίστηκαν από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της στην Ουκρανία.
Περίπου 15 κορίτσια και 32 αγόρια, καθώς και 52 παιδιά των οποίων το φύλο είναι ακόμη άγνωστο, ήταν μεταξύ των νεκρών, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη για την περίοδο από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου έως και στις 26 Μαρτίου.
Οι πραγματικοί αριθμοί θυμάτων αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότεροι.

Η συνέντευξη Zelensky στην… Ρωσία

Η έκδοση Meduza, το τηλεοπτικό κανάλι Dozhd (και τα δύο αναγνωρίζονται ως ξένοι πράκτορες στη Ρωσία) και η εφημερίδα Kommersant πήραν συνέντευξη από τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Αργότερα, η Roskomnadzor προειδοποίησε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να μην δημοσιεύσουν αυτή τη συνέντευξη και άρχισε να ελέγχει τις δημοσιεύσεις που την πήραν «για να καθορίσουν τον βαθμό ευθύνης και να λάβουν μέτρα αντίδρασης».

Οι δηλώσεις Biden που προκάλεσαν…. 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Biden στις 26 Μαρτίου 2022 σε ομιλία του στη Βαρσοβία της Πολωνίας κάλεσε τη Δύση να προετοιμαστεί για τον «μακρό επερχόμενο αγώνα» μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού, διαβεβαίωσε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν βρίσκεται στην Ευρώπη για να πολεμήσει τους Ρώσους και προέβλεψε πτώση 50% της ρωσικής οικονομίας λόγω των κυρώσεων.
Μιλώντας για τον Putin, ο Biden είπε ότι «αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».
Όπως διευκρίνισαν αργότερα στον Λευκό Οίκο, ο Biden δεν αναφερόταν στην «ισχύ του Putin στη Ρωσία ή στην αλλαγή καθεστώτος», αλλά ότι ο Ρώσος ηγέτης «δεν επιτρέπεται να ασκεί εξουσία στις γειτονικές χώρες».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε τη λέξη «χασάπης».
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Peskov είπε ότι τέτοιες προσωπικές προσβολές περιορίζουν το παράθυρο ευκαιρίας για διμερείς σχέσεις υπό αυτή την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ανασκεύασε τις δηλώσεις Biden o υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν σχέδια για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, μετά τα σχόλια του προέδρου Biden ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.
«Νομίζω ότι ο πρόεδρος, επεσήμανε ότι, πολύ απλά, ο Πρόεδρος Putin δεν μπορεί να έχει την εξουσία να διεξάγει πόλεμο ή να επιτίθεται εναντίον της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου», είπε ο Blinken στο Ισραήλ όπου βρίσκεται.
«Όπως γνωρίζετε, και όπως μας έχετε ακούσει να λέμε επανειλημμένα, δεν έχουμε στρατηγική για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία — ή οπουδήποτε αλλού».
«Σε αυτή την περίπτωση, όπως σε κάθε περίπτωση, εξαρτάται από τους ανθρώπους της εν λόγω χώρας.
Είναι στο χέρι του ρωσικού λαού».

Ο Macron επέκρινε τον Biden

Οι χαρακτηρισμοί του Biden δεν έτυχαν κατανόησης ούτε στη Δύση ο Γάλλος πρόεδρος Macron σημείωσε ότι «δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ» τέτοιες εκφράσεις και ζήτησε από τον αμερικανό Πρόεδρο να απέχει από «λόγια και ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση» της κατάστασης στην Ουκρανία.

Περιστατικό στον Βόσπορο

Η κυκλοφορία πλοίων στον Βόσπορο διεκόπη λόγω ανακάλυψης νάρκης.
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας «μελετείται για να καταλάβουμε σε ποιον ανήκει».
Νωρίτερα, η ρωσική FSB προειδοποίησε ότι οι νάρκες που τοποθετήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούσαν να παρασυρθούν προς τον Βόσπορο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν, οι ουκρανικές νάρκες που έχουν κοπεί από τις άγκυρες θα φτάσουν στα νερά της Ρουμανίας σε τέσσερις ημέρες και της Βουλγαρίας – σε δέκα.

Η πιθανότητα δημοψηφίσματος στο LNR

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk στην Ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στη χώρα για το ενδεχόμενο ένταξης στη Ρωσία στο εγγύς μέλλον. Αργότερα, διευκρίνισε ότι αυτή ήταν η προσωπική του άποψη και ότι προς το παρόν δεν προετοιμάζεται τέτοιο δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube