Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 20 Μαρτίου 2022

Ρωσικό Tass: Κόμβος μεταφοράς τεράστιου νατοϊκού εξοπλισμού η Αλεξανδρούπολη

Ρωσικό Tass: Κόμβος μεταφοράς τεράστιου νατοϊκού εξοπλισμού η Αλεξανδρούπολη

Tηλεγράφημα του Tass αναφέρεται στην άφιξη του αμερικανικού γιγαντιαίου μεταγωγικού πλοίου Liberty Passion στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (20/3), όπου ξεφόρτωσε τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Πρόκειται για εξοπλισμό, ο οποίος κυρίως μεταφέρεται μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία για την ενίσχυση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Το πλοίο Liberty Passion της Liberty Global Logistics έχει εκτόπισμα άνω των 20.000 τόνων.
Ένα ακόμη γιγαντιαίο μεταγωγικό, το «Liberty King», φορτωμένο με στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό του αμερικανικού στρατού, θα «δέσει» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στις 31 Μαρτίου.

Το πλοίο μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Στην άφιξη των μεταγωγικών πλοίων αναφέρθηκε και ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt κάνοντας λόγο για τη μεγάλη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Κόμβος η Αλεξανδρούπολη

Επίσης την Παρασκευή (18/3) το βρετανικό οχηματαγωγό Hartland Point με στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η άφιξη δύο μεγάλων στρατιωτικών πλοίων μεταφοράς του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Επιχείρησης Atlantic Resolve 2022 της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Όπως αναφέρει το Tass αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, ανοιχτά των ελληνικών ακτών.

Στις 5 Οκτωβρίου 2019, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ τροποποίησαν τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, η οποία συνήφθη το 1990, υπενθυμίζει το Tass.

H συμφωνία αφορά στην επέκταση της ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, τη χρήση αεροπορικής βάσης κοντά στην πόλη της Λάρισας, βάσης αεροπορίας στρατού στο Στεφανοβίκειο ( Μαγνησία) και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη βορειοανατολική Ελλάδα.

tacc.JPG

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube