Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 22 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία, ημέρα 27η – Υπό ασφυκτικό ρωσικό κλοιό Κίεβο και Μαριούπολη – ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί ανακτούν εδάφη

Πόλεμος στην Ουκρανία, ημέρα 27η – Υπό ασφυκτικό ρωσικό κλοιό Κίεβο και Μαριούπολη – ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί ανακτούν εδάφη

Βομβαρδίστηκε η Οδησσός – Η Ρωσία αναθεωρεί τον αρχικό σχεδιασμό

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 27η ημέρα… Το Κίεβο παραμένει υπό ασφυκτικό ρωσικό κλοιό, ενώ οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη συνεχίζονται για 4η εβδομάδα. Τη Δευτέρα (21/3/2022) βομβαρδίστηκε για πρώτη φορά η Οδησσός με τους κατοίκους να ανησυχούν ότι θα περικυκλωθούν βλέποντας ότι το Μικολάιφ, το τελευταίο ανάχωμα πριν από την πόλη τους βομβαρδίζεται συνεχώς.

Παρ’ όλα αυτά, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να γράψουν μεγάλες νίκες, καθώς η αντίσταση από τους Ουκρανούς θεωρείται αναπάντεχη. Αυτό το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις απώλειες που έχει υποστεί ο ρωσικός στρατός, οδηγούν τη Μόσχα σε αναθεώρηση του μέχρι τώρα σχεδιασμού (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών των ΗΠΑ στην ημερήσια αναφορά του, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν καμία σημαντική προέλαση στις 21 Μαρτίου, ενώ βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του Κιέβου συνέχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη και να ενισχύουν τις αμυντικές θέσεις, χωρίς να διεξάγουν μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις.
Εν τω μεταξύ, νέα ανησυχία έχει προκληθεί για το Τσερνόμπιλ, καθώς -σύμφωνα με το Κίεβο- καίνε 7 φωτιές γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο.

Ανησυχία για το Τσερνόμπιλ

Για μεγάλες φωτιές που καίνε κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ κάνουν λόγο οι Ουκρανοί, κι ενώ μαίνονται οι μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα.
Για το γεγονός αυτό ενημέρωσε η Ειδική Υπηρεσία Ενημέρωσης της Ουκρανικής κυβέρνησης, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter ισχυρίζεται ότι οι φωτιές ξέσπασαν είτε από βομβαρδισμό πυροβολικού, είτε από εμπρησμό.
«Επτά φωτιές, πιθανότατα από βολές πυροβολικού ή εμπρησμό ξέσπασαν στην περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπιλ, μεταδίδει το ουκρανικό κοινοβούλιο. Η περιοχή ελέγχεται από ρωσικά στρατεύματα, επομένως οι φωτιές καίνε χωρίς καμία επιτήρηση, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης ραδιενεργού καπνού».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube