REAL TIME |

Weather Icon
Πακιστάν 30 Μαρτίου 2022

Πακιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση των Πακιστανών Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση

Πακιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση των Πακιστανών Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν

Τουλάχιστον έξι Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε μια επίθεση που εξαπολύθηκε νωρίτερα στη στρατιωτική βάση τους, στα βορειοδυτικά της χώρας που συνορεύει με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν.

«Κατά τη διάρκεια έντονων ανταλλαγών πυρών, έξι στρατιώτες, αφού πολέμησαν γενναία, έπεσαν σαν μάρτυρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πακιστανικός στρατός.

«Άλλοι στρατιώτες αντέδρασαν αποτελεσματικά, περικύκλωσαν και σκότωσαν τους τρεις τρομοκράτες, εμποδίζοντας έτσι την προσπάθεια εισόδου τους στο στρατιωτικό συγκρότημα», πρόσθεσε.

Την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη Τανκ (βορειοδυτικά), ανέλαβε το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν), ένα κίνημα διαφορετικό από αυτό των νέων ηγετών στο Αφγανιστάν, το οποίο όμως έχει κοινές ρίζες.

Οι Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν σε ανακοίνωσή τους ότι σκότωσαν ή τραυμάτισαν περισσότερους από 30 Πακιστανούς στρατιώτες. Το κίνημα γενικά τείνει να υπερβάλλει τον αριθμό των επιθέσεων του, ενώ από την πλευρά τους, οι υπηρεσίες επικοινωνίας του πακιστανικού στρατού συχνά ελαχιστοποιούν τις απώλειες ή καθυστερούν την επικοινωνία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube