Weather Icon
Ουκρανία 1 Μαρτίου 2022

Ομόλογα πολέμου εκδίδει η Ουκρανία

Ομόλογα πολέμου εκδίδει η Ουκρανία

Στα τάρταρα και η οικονομία της Ουκρανίας

Στην έκδοση ομολόγων πολέμου καταφεύγει η Ουκρανία προκειμένου να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των στρατιωτών της, που υπερασπίζονται τη χώρα έναντι της ρωσικής εισβολής. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Οικονομικών  της Ουκρανίας έγραψε: «Σε μία περίοδο στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους ξένους επενδυτές τη δυνατότητα να στηρίξουν τον προϋπολογισμό της Ουκρανία επενδύοντας σε ουκρανικά κρατικά ομόλογα». 

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που τα κρατικά ομόλογα δέχονται ισχυρές πιέσεις και βλέπουν τις τιμές να μειώνονται και τις αποδόσεις να ανεβαίνουν, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο πόλεμος θα οδηγήσει την Ουκρανία στο χείλος της χρεοκοπίας. 

Κάθε ομόλογο θα έχει ετήσια διάρκεια και ονομαστική αξία 1.000  ουκρανικές γρίβνες (περίπου 26 ευρώ). Το επιτόκιο θα καθοριστεί στη δημοπρασία. 

Σφυροκόπημα έχουν δεχθεί και τα ρωσικά ομόλογα, ενώ το ρωσικό ρούβλι έχει χάσει το 30% της αξίας του μετά την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από τη Δύση. Το ρωσικό χρηματιστήριο που ήρθε αντιμέτωπο με βαρύτατες απώλειες την περασμένη εβδομάδα, παραμένει σήμερα, για δεύτερη ημέρα, κλειστό. 

naftemporiki.gr 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube