REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 30 Μαρτίου 2022

Ο Τραμπ ζητάει τη βοήθεια του Πούτιν, για να πλήξει τον Μπάιντεν

Ο Τραμπ ζητάει τη βοήθεια του Πούτιν, για να πλήξει τον Μπάιντεν

Trump σε Putin: Πες τι ξέρεις για τον Hunter Biden – Έχεις τις απαντήσεις, θέλουμε να ξέρουμε

Η ποινική έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχει βρει κάποιο στοιχείο που να στηρίζει τα επιχειρήματα Trump για διαφθορά των Biden σε Ουκρανία, Ρωσία και Κίνα

Να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Hunter Biden, του γιού του Joe Biden, στην Ουκρανία, στην Κίνα αλλά και στη Ρωσία κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.

O Hunter Biden είναι ένας από τους «στόχους» του Trump, ο οποίος μέσω αυτού επιχειρεί να πλήξει τον ίδιο τον Joe Biden.
Υπενθυμίζεται πως ο Hunter Biden είχε επιχειρηματική δραστηριότητα σε Ουκρανία και Κίνα, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί της προεδρίας του Barack Obama, και είναι γνωστό πως είχε λάβει χρήματα για συμβουλευτική εργασία που έκανε στις δύο αυτές χώρες.
Από την μέχρι στιγμής ποινική έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις συναλλαγές αυτές και για πιθανά οικονομικά εγκλήματα, δεν έχει προκύψει κάτι μεμπτό ούτε κάποιο στοιχείο που να στηρίζει τους ισχυρισμούς Trump περί εμπλοκής των Biden σε διαφθορά ή ότι οι Biden επηρέασαν την πολιτική των ΗΠΑ για ίδιο, προσωπικό όφελος.
Σημειώνεται πως ο Joe Biden δεν έχει εμπλακεί καθόλου στην έρευνα, ενώ ο γιός του Hunter δηλώνει ότι θα απαλλαχθεί από κάθε κατηγορία, όταν ολοκληρωθεί η ποινική έρευνα.
Πάντως, η έκκληση αυτή του Trump έρχεται σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις του Joe Biden και του Vladimir Putin είναι στο χειριστό δυνατό σημείο τους, καθώς με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αποκαλέσει «δολοφόνο» και «χασάπη» τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ έχει επισημάνει πως δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην εξουσία.
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποια θα είναι η απάντηση του Ρώσου προέδρου.

Πες τι ξέρεις

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Just the News» του τηλεοπτικού δικτύου Real America’s Voice, o Trump τόνισε πως η σύζυγος του πρώην δημάρχου της Μόσχας, Yuri Luzkov είχε δώσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια στον Hunter Biden και στην «οικογένεια».
«Αυτά είναι πολλά λεφτά.
Του έδωσε 3,5 εκατ. δολάρια και νομίζω ότι ο Putin έχει την απάντηση.
Νομίζω ότι θα έπρεπε να τη δώσει στη δημοσιότητα.
Νομίζω ότι θα έπρεπε να ξέρουμε την απάντηση» είπε ο Trump, αναφερόμενος σε πιθανές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Hunter Biden στη Ρωσία.
Πάντως, δεν είναι σαφές εάν όντως υπάρχουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία ή εάν το Κρεμλίνο έχει πρόσβαση σε αυτά.

Κατηγορίες

Υπενθυμίζεται πως ο Trump έχει καταγγείλει πολλές φορές την επιχειρηματική δράση του Hunter Biden στην Ουκρανία, ενώ το ζήτημα αυτό ήταν κυρίαρχο στην προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Μάλιστα ο Trump είχε ρωτήσει σχετικά τον Joe Biden κατά τη διάρκεια debate πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, «γιατί, έτσι από περιέργεια, η σύζυγος του δημάρχου της Μόσχας έδωσε 3,5 εκατομμύρια δολάρια στον γιο σου».
«Αυτό δεν είναι αλήθεια», είχε απαντήσει τότε ο Joe Biden.
Ο Trump είχε εξάλλου κατηγορήσει τον Joe Biden πως αξίωσε την απομάκρυνση Oυκρανού εισαγγελέα για να προστατεύσει από δίωξη για διαφθορά την ουκρανική εταιρεία αερίου Burisma, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας διατηρούσε θέση ο γιος του.

Η δίκη

Η «ουκρανική υπόθεση» αυτή είχε οδηγήσει στη δεύτερη, ιστορική, δίκη του Donald Trump στη Γερουσία.
Η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών τον κατηγόρησε για κατάχρηση του αξιώματός του, ότι πίεζε την κυβέρνηση της Ουκρανίας προκειμένου να διενεργήσει ποινική έρευνα σε βάρος του γιου του πολιτικού του αντιπάλου και του ίδιου του Joe Biden.
Υπενθυμίζεται πως ο Trump απαλλάχθηκε στη Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube