Weather Icon
Video , Ουκρανία , Ρωσία 11 Μαρτίου 2022

Ο ρόλος και οι αστοχίες της Ρωσικής πολεμικής μηχανής

Ο ρόλος και οι αστοχίες της Ρωσικής πολεμικής μηχανής

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ) , υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος , ανατέμνει και καταθέτει τις πρώτες σημαντικές παρατηρήσεις του ΠΕΜΑΣ , για τις 15 μέρες της σφοδρής πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, μετά την επέμβαση της Ρωσίας, δίνοντας και μια πρώτη καταγραφή για τον ρόλο και τις αστοχίες της Ρωσικής πολεμικής μηχανής , αναφερόμενος ειδικά στα τεθωρακισμένα , με θητεία στο συγκεκριμένο όπλο, αλλά και την άμυνα των Ουκρανών που ουσιαστικά την εντοπίζει σε επίπεδο πολιτοφυλακής περισσότερο παρά στον τακτικό στρατό.

Ο κ. Λουκόπουλος αναφέρεται ακόμη στο ρόλο που επιχειρεί να διαδραματίσει η Τουρκία και τα ανταλλάγματα που ζητάει από ΗΠΑ και Ευρώπη με ξεπάγωμα εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αναφερόμενος στην επερχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, θεωρεί ότι σε αυτή την πολεμική συγκυρία και με την εικόνα που επιχειρεί να περάσει η Τουρκία διεθνώς, την ώρα που έναντι της Ελλάδας , παραμένει αμετακίνητη και προσθέτει και νέα στοιχεία ωμού αναθεωρητισμού, θα έπρεπε να ήμασταν πιο φειδωλοί και ανεξαρτήτως και ενδεχόμενων πιέσεων τρίτων παραγόντων.

Ο κ. Λουκόπουλος , ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε συζήτηση με οποιαδήποτε έκφραση ή εκδοχή , περί μείωσης «στρατιωτικού αποτυπώματος» πρακτικά θα σημαίνει για την Ελλάδα , αποστρατιωτικοποίηση κρίσιμων σημείων για την άμυνα της και την προβολή ισχύος σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube