Weather Icon
Απόψεις , Ουκρανία , Ρωσία 8 Μαρτίου 2022

Ο Μαρς επιτίθεται

Ο Μαρς επιτίθεται

Ο Πυρρίχιος, χορός πολεμιστών. Παράσταση της δεκαετίας του 1930, Ελλάδα

του Παναγιώτη Γρηγορίου.
.
Επιτίθεται ο Μαρς, πρώτος μήνας του έτους του ρωμαϊκού ημερολογίου. Στο παρελθόν, μόνο η δειλή επιστροφή των ηλιόλουστων ημερών υποδείκνυε την αρχή, ή μάλλον την επανάληψη των περιόδων πολέμου. Ο Μαρς (Martius) αν όχι στα Λατινικά, θεός του πολέμου, ταυτισμένος με τον Άρη των Ελλήνων. Χρόνος συμβολικά σημαδεμένος από το Πυρρίχιο, αυτόν τον πολεμικό χορό, ιδιαίτερα τιμημένο στη Σπάρτη και τη Κρήτη και που στη συνέχεια εισήχθη στη Ρώμη, χορεύεται συχνότερα στον ήχο του φλάουτου και σε γρήγορο ρυθμό από ένοπλους άνδρες που προσομοιώνουν μια μάχη. Ολόκληρη… τέχνη.
.

Greek Press Photograph

Ξεφορτωμένος εξοπλισμός από τις ΗΠΑ. Αλεξανδρούπολη, 2022 (τοπικός Τύπος)
.
Ο  Πυρρίχιος Χορός  εξακολουθεί να χορεύεται από τους Έλληνες που κατάγονται από τον Εύξεινο Πόντο προς Τραπεζούντα… πολλοί από τους οποίους, εκδιωγμένοι από την Τουρκία, ζουν από το 1922 στην Ελλάδα, αλλά και στην περιοχή της Μαριούπολης και της Αζοφικής Θάλασσας. Προστέθηκαν στις ελληνικές τοπικές παλιότερες κοινότητες, πρέπει να το πούμε, ηλικίας πάνω από 2.500 χρονών.
.
Αυτοί οι Έλληνες, ή ακριβέστερα οι Ελληνορώσοι, ήταν περισσότεροι από 250.000 πριν από το 2014, αλλά λόγω των πογκρόμ που ξεκίνησαν τα ναζιστικοποίημενα στρατεύματα του Κίεβου, ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε 150.000, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις, όπως αυτές του Σάββα Καλεντερίδη. Έφυγαν από τα χωριά τους.
.
Πιο περιφερειακά, τα γεγονότα της περιοχής, ακόμη και αυτά που είναι σχετικά πρόσφατα, είναι αρκετά γνωστά για να συνοψιστούν με αρκετή ακρίβεια, όπως μεταξύ άλλων από τον Τιερί Μεϊσάν. Γνωστά γεγονότα… εκτός για τους υστερικούς της αντιρωσικής προπαγάνδας που τρέχει τόσο στους δρόμους όσο και στις υδρορροές σε αυτή τη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, σε ελεύθερη πτώση, και συνεπώς περισσότερο λυκοφωτισκή από ποτέ.
.
Δύση, εξάλλου, σατανισμένη ευρέως από την τρέχουσα εποχή, αν παρατηρήσουμε κάποια θανατηφόρα συμπτώματα, όπως η κατά μεγάλο μέρος σατανιστική τελετή, που οργανώθηκε με την ευκαιρία των εγκαινίων του σιδηροδρομικού  τούνελ του Gotthard το 2016… παρουσία πολλών Ευρωπαίων «αξιωματούχων».
.
Λοιπόν, σύντομη επιστροφή στον σημερινό πόλεμο, σύμφωνα με τον Τιερί Μεϊσάν. “Το 2007, η CIA διοργάνωσε στην Τερνόπολη της Ουκρανίας ένα συνέδριο για να φέρει σε επαφή Ευρωπαίους νεοναζί και αντιρώσους τζιχαντιστές της Μέσης Ανατολής. Το 2013, το ΝΑΤΟ εκπαίδευσε τους άνδρες του ίδιου Dmitro Yarosh στην Πολωνία για μάχες δρόμου. Με αυτόν τον τρόπο, λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της αλλαγής καθεστώτος που πραγματοποίησε η Victoria Nuland στην Ουκρανία: η -επανάσταση της αξιοπρέπειας- γνωστή και ως -EuroMaidan-. Οι επί τόπου περισσότεροι δημοσιογράφοι παρατήρησαν την ανησυχητική παρουσία αυτών των Ναζί, αλλά οι δυτικές προσωπικότητες που ήρθαν να συμμετάσχουν σε αυτή την επανάσταση, όπως ο Bernard-Henri Lévy ήταν τυφλές.”
.
Τους μήνες που ακολούθησαν, η παρουσία πέντε ναζί υπουργών στη μεταβατική κυβέρνηση προκάλεσε τα δημοψηφίσματα ανεξαρτησίας των περιφερειών (όμπλαστ) Ντόνιεσκ και Λουχάνσκ. Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, κατόπιν συμβουλής των φίλων του Χάντερ Μπάιντεν, τους οργάνωσε σε στρατιωτικές μονάδες τις οποίες τοποθέτησε στα σύνορα των νέων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνιεσκ και του Λουχάνσκ
.

Greek Crisis Original Photograph

Ώρα… επίσης για προσευχή. Πελοπόννησος, Μάρτιος 2022
.
Για επτά χρόνια, ναζιστικές ομάδες έσφαξαν στην τύχη κατοίκους του Ντονμπάς. Η Γερμανία και η Γαλλία, εγγυητές των συμφωνιών του Μινσκ, δεν έκαναν τίποτα. Τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη έκλεισαν τα μάτια. Για επτά χρόνια, αυτές οι ομάδες μεγάλωναν. Πέρασαν  από εκατοντάδες στρατιώτες σε χιλιάδες.”
.
Κατόπιν αιτήματος της Βικτόρια Νούλαντ, ο πρόεδρος Ζελένσκι διόρισε τον Ντμίτρο Γιαρός ειδικό σύμβουλο του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων. Ο τελευταίος αναδιοργάνωσε τους νεοναζί σε δύο τάγματα και σε αστικές ομάδες. Εξαπέλυσε μαζική επίθεση κατά των  αυτονομιστών το Σαββατοκύριακο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, πυροδοτώντας τη ρωσική αντίδραση. Όλα αυτά τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα. Η απάντηση της Ρωσίας μπορεί να θεωρηθεί δυσανάλογη και ακατάλληλη, αλλά όχι αδικαιολόγητη“.
.
Η Βικτόρια Νούλαντ, σίγουρα, και θα προσθέσουμε, εξίσου ο τότε πρεσβευτής της στο Κίεβο, ο Πάιατ· από τότε, διορίστηκε στην Αθήνα, ένας διορισμός που προετοίμασε αποφασιστικά τα επακόλουθα με την περικύκλωση της Ρωσίας, μεταξύ… Κίεβου και Αθήνας. Τώρα το ξέρουμε.
.
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος βιώθηκε διαφορετικά στη Δύση και στην Ανατολή. Στη Δυτική Ευρώπη, ο ναζισμός ήταν μια δικτατορία που επιτέθηκε σε μειονότητες, τους Τσιγγάνους και τους Εβραίους, τους οποίους απήγαγε και εξόντωσε εκατομμύρια σε στρατόπεδα. Στην Ανατολική Ευρώπη, το σχέδιο ήταν αρκετά διαφορετικό. Το σχέδιο ήταν να ελευθερωθεί ένας ζωτικός χώρος εξοντώνοντας τον σλαβικό πληθυσμό. Δεν υπήρχε ανάγκη για στρατόπεδο. Έπρεπε να σκοτωθούν όλοι. Από μόνη της η ΕΣΣΔ μέτρησε 27 εκατομμύρια νεκρούς. Η σύγχρονη Ρωσία χτίστηκε στη μνήμη αυτού του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου κατά του Ναζισμού. Για τους Ρώσους, είναι απαράδεκτο να φορεί κανείς σβάστικες και να ψηφίζει έναν φυλετικό νόμο. Απαιτεί άμεση δράση χωρίς να περιμένουν  την εφαρμογή του“.
.
Τίποτα δεν ξεχνιέται προφανώς σε αυτή τη γη των τριβών στην τεκτονική των πολιτισμών και της γεωπολιτικής, φτάνει ακόμη και μέχρι τους πολιτισμούς του πολέμου και του αίματος· ειδικά σε αυτή την εδαφική λωρίδα που επεκτείνεται από την Ουκρανία στην Ελλάδα… μέσω των Βαλκανίων. Ας σημειώσουμε επίσης αυτό το μικρό ελληνικό επεισόδιο για κάτι που ανήκει στη μικρο-ιστορία και είναι τόσο επίκαιρο,.
.
Οι μαριονέτες της Αθήνας οργάνωσαν μια φάλαγγα 21 αυτοκινήτων, αφήνοντας τη Μαριούπολη για τη Ρουμανία και φτάνοντας τελικά στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 1ης Μαρτίου. Περιττό να πούμε ότι ο Τύπος του Καθεστώτος στην Αθήνα παρουσίασε την επιχείρηση ως συνώνυμη… της Ένδοξης Εξόδου των Ελλήνων μπροστά από την προέλαση των Ρώσων.
.
Στην πραγματικότητα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επρόκειτο για 81 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων που εστάλησαν στο σημείο τις τελευταίες εβδομάδες, των μελών του προσωπικού του Ελληνικού Προξενείου και των οικογενειών τους, καθώς και ολίγων εχθρικών Ελλήνων της περιοχής… προς τους Ρώσους και κατά τα άλλα μάλλον πιονιών του Πάιατ.
.

Greek Press Photograph

Ελληνικό χωριό που βομβαρδίστηκε από τους Ναζί του Αζόφ. Ελληνικός Τύπος, Μάρτιος 2022
.
Έτσι, όταν το κανάλι του καθεστώτος, το ΣΚΑΪ, επικοινώνησε με έναν Έλληνα της Μαριούπολης, εκπρόσωπο της κοινότητάς του, ο τελευταίος απαντώντας στην ερώτηση : «Θα φύγετε από το σπίτι σας, σκοπεύετε να φύγετε από την πόλη;». … δεν έδωσε την απάντηση που περίμεναν οι δημοσιογράφοι μαντρόσκυλοι του Μητσοτάκη και του Πάιατ. “Δεν μπορούμε να βγούμε, γιατί αν βγούμε έξω, οι φασίστες – οι Ναζί του τάγματος Αζόφ – θα μας σκοτώσουν». Η αλήθεια, μόνο η αλήθεια.
.
Μικρή λεπτομέρεια μάλλον… τεχνική, πριν φύγει από το έδαφος της Ουκρανίας, η φάλαγγα των Ελλήνων, βρήκε καταφύγιο, προστασία και φιλοξενία… κοντά στον τάφο του Ραβίνου Ναχμάν του Μπρέσλεβ, ιδρυτή της χασιδικής δυναστείας του Μπρατσλαβ. “Χάρη στην παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, η νηοπομπή κατάφερε να παραμείνει σε αυτόν τον υψηλό χώρο εβραϊκής λατρείας“, έγραψε, χλευάζοντας ο Τύπος mainstream της Αθήνας. Ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, ο Δένδιας στο Υπουργείο Εξωτερικών και οι άλλοι Χαζάροι που σταθμεύουν στην Αθήνα δεν μπορούν παρά μόνο να είναι ικανοποιημένοι. Τους καταλαβαίνουμε.
.
Και πολύ ανάντη της Αζωφικής Θάλασσας, να που μια από τις αμερικανικές εκφορτώσεις που προορίζονται για την παραδοσιακή περιοχή… της περικύκλωσης της Ρωσίας, λαμβάνει χώρα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια από την Αλεξανδρούπολη, ένα μεγάλο λιμάνι και πόλη που βρίσκεται κοντά στα βορειοανατολικά σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, της οποίας η αμερικανική βάση είναι μια καθαρή δημιουργία υπό… την αντιβασιλεία του Πάιατ. Γιατί ένας πόλεμος, όπως ξέρουμε, προετοιμάζεται.
.
Καθώς ο πόλεμος ξεκίνησε από τώρα και στο εξής…, οι Ρώσοι προειδοποίησαν ότι η Αλεξανδρούπολη, μετά η αμερικανική βάση της Σούδας στην Κρήτη, και μετά η Αθήνα, αν χρειαστεί, είναι μεταξύ των στόχων τους σε περίπτωση επιδείνωσης της σύγκρουσης. Ίσως να φτάσουμε εκεί σε όχι πολύ καιρό.
.
Ενώπιον της αντίδρασης της Ρωσίας, οι ΗΠΑ διέταξαν το κλείσιμο για ένα μήνα του ελληνικού εναέριου χώρου σε αυτή την ελληνική περιοχή της Θράκης, έγινε και αποτελεί πρεμιέρα από τότε που η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ το 1952!
.
Greek Press Photograph

Κλείσιμο εναέριου χώρου στη Θράκη. Μάρτιος 2022 (εθνικός Τύπος)
.
Σε αυτή την κάθοδο στην… δαιμονική κόλαση της Ελλάδας, ο Μητσοτάκης, ο πολιτικός από τις τάξεις των δηλωμένων φίλων των παιδόφιλων, αποφασίζει όπως το λέει ο ίδιος «τελείως μόνος του», να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία του… ξάδερφου του της Κιέβου, πράξη που βάζει τους Έλληνες μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο αναμενομένων αντιποίνων από τους Ρώσους, δεδομένης όλης… αυτής της θέλησης του ΝΑΤΟ… να τελειώσει με τη Ρωσία.
.
Και πρώτα, αυτή η ίδια Ελλάδα του Μητσοτάκη μόλις έστειλε στο Κίεβο μέσω Πολωνίας, αρκετές χιλιάδες τουφέκια επίθεσης Καλάσνικοφ, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από κατάσχεση πριν από μερικά χρόνια… ενός σκάφους ναυλωμένου από μαφιόζους Ουκρανούς, όπλα που προορίζονταν για τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή. Επιστροφή… στον αποστολέα.
.
Και είναι ακόμα χειρότερο γιατί ο Μητσοτάκης και οι μπράβοι του θα έχουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εβδομάδας, απογυμνώσει την αεράμυνα των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και δεν είναι όλο, γιατί αυτός ο Κουίσλιγκ της Αθήνας και πρώτα απ’ όλα του ΝΑΤΟ, του Βερολίνου και αυτής της σατανιστικής Βαβέλ ΕΕ, μόλις διευκρίνισε “ότι τα όπλα ρωσικής προέλευσης στην Ελλάδα θα εξουδετερωθούν και θα αποσυρθούν, επειδή δεν είναι απαραίτητα για την εθνική άμυνα», όπλα, μερικά από τα οποία βρίσκονται ήδη στη διαδικασία παράδοσης στους στρατιωτικούς του Κιέβου ή στους μισθοφόρους που στρατολογούνται από το ΝΑΤΟ.
.
Greek Press Photograph

Η περικύκλωση της Ρωσίας 1998-2022
.
Αυτή… η εξουδετέρωση αφορά όμως τους πυραύλους S-300, τα συστήματα Tor-M1 που αποτελούν το 100% της αντιαεροπορικής δύναμης της Κρήτης και προστατεύουν την 115 Μοίρα Μαχητικών, υπεύθυνη για την αεράμυνα του Νοτίου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, αλλά και της Κύπρου. Το ίδιο ισχύει και για τις αντιαεροπορικές συστοιχίες στη Θράκη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιεί κυρίως αυτοκινούμενα πυραυλικά συστήματα Tor-M1.
.
Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία επιστρέφει αυτή τη στιγμή στο… με την επιτακτική ανάγκη της, όσον αφορά την «επιστροφή των ελληνικών νησιών» του Αιγαίου, αυτών που «η Ελλάδα πρέπει επίσης να αποστρατιωτικοποιήσει γρήγορα». Με το ουκρανικό πρόσχημα, φαίνεται ότι έχει ήδη γίνει σχεδόν για τον αφοπλισμό τους, διότι η οικογένεια των απατρίδων Μητσοτάκης δούλευε πάντα για τους Αγγλοσάξονες, για τους Γερμανούς και στη συνέχεια για τους Τούρκους.
.
Χωρίς… σύνδεση ίσως με αυτή την επικαιρότητα, οι συνήθεις Τούρκοι διακινητές, έχουν… στείλει στην Ελλάδα μέσω των συνόρων στη Θράκη, τέσσερεις Σύρους και έναν Αλγερινό. Μια φορά δεν είναι έθιμο… οι εισβολείς αυτοί συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία και αποδείχθηκε ότι ο εν λόγω Αλγερινός είχε στην τσάντα του δέκα πιστόλια τουρκικής κατασκευής 9 χιλιοστών. Ο… πόλεμος είναι και αυτό, και ο Μητσοτάκης προσθέτει περισσότερα.
.
Greek Crisis Original Photograph

Η Ε.Ε. αυτή η σατανιστική Βαβέλ. 2022
.
Οι Έλληνες, εκείνοι που τουλάχιστον δεν έχουν κοντή μνήμη, επισημαίνουν μεταξύ τους και στο Διαδίκτυο, ότι η Αθήνα ποτέ δεν έστειλε τέτοια στρατιωτική βοήθεια στην Κύπρο, ένα νησί με πλειοψηφικό ελληνικό πληθυσμό στο 80% μέχρι το 1974 και χώρα που η Τουρκία έχει καταλάβει εν μέρει από τον Ιούλιο του 1974… αλλά τότε, αυτή η ανάποδη Ελλάδα, το κάνει για το Κίεβο. Γιατί χωρίς να το λέει, η Αθήνα οργανώνει τη μεταφορά ακόμη και οδικώς, ελικοπτέρων και ελληνικών αρμάτων μάχης, τα οποία στη συνέχεια περνούν τη νύχτα, τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, γεγονός το οποίο ανακάλυπτε τελικά ο τοπικός Τύπος.
.
Και γνωρίζουμε επίσης ότι στο κόρφο του ελληνικού στρατού υπάρχει δυσαρέσκεια, διότι εξάλλου και ήδη επίσημα σε κάθε περίπτωση, δεν λέγεται σε ποιο βαθμό αυτά τα ελικόπτερα, άρματα μάχης ή ίσως σύντομα αεροπλάνα, θα πιλοτάρονται ή όχι, από ελληνικά πληρώματα. Αυτό δεν είναι καθόλου δημοφιλές πρέπει να το πούμε, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, στις περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης όπου οι κάτοικοι είναι ακόμη πιο φιλορώσσοι από ό, τι στα νότια της χώρας.
.
Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ… που ανήκει στους Τούρκους και δουλεύει για τον Πάιατ, οι δημοσιογράφοι ξεσαλώνουν. “Υπάρχει ένα ολόκληρο αντιδυτικό και φιλορωσικό ρεύμα το οποίο είναι καλά ενισχυμένο αυτή τη στιγμή και μας καθιστά δύσκολη τη δουλεία“.
.
Greek Press Photograph

Η Πρεσβεία της Ρωσίας ευχαριστεί τους ανώνυμους Έλληνες. Μάρτιος 2022
.
Επειδή οι Έλληνες, μεταξύ εκείνων που έχουν ακόμα τα μάτια τους ανοιχτά, πιστεύουν ότι στην καλύτερη περίπτωση, η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε αυτή τη σύγκρουση, πόσο μάλλον εναντίον των Ρώσων. Αυτό κάνει η Ουγγαρία, αλλά και η Τουρκία.
.
Η Άγκυρα, ως συνήθως, παίζει έξυπνα στις δύο πλευρές, δεν έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροπλάνα, δεν έχει μειώσει το εμπόριό της με τη Ρωσία, για να παρουσιαστεί τελικά ακόμη και ως μεσολαβήτρια δύναμη μεταξύ ΝΑΤΟ και Μόσχας. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό και πολλοί αναλυτές που δεν υποτάσσονται στο καθεστώς της Αθήνας δεν έχουν αυταπάτες, ειδικά στο ζήτημα του κλεισίματος των Δαρδανέλων από την Άγκυρα.
.
Η Τουρκία έχει κλείσει τα στενά σε συμπαιγνία με τους Ρώσους, τουλάχιστον προς το παρόν. Έτσι, τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούν επίσης να ανέβουν από τη Μεσόγειο για να φτάσουν στη Μαύρη Θάλασσα“. Ως εκ τούτου, ήδη η παρουσία δύο αεροπλανοφόρων, ενός γαλλικού και ενός άλλου αμερικανικού στο Αιγαίο Πέλαγος, τα αεροσκάφη τους θα μπορούν, για παράδειγμα, να επιχειρούν, όπως μας λένε, στη Ρουμανία.
.
Οι αναλυτές μας, οι οποίοι δεν τρέφονται όλοι μόνο με τη νατοϊκή σούπα, υπενθυμίζουν παρεμπιπτόντως ότι κατά τη διάρκεια του εμπάργκο και των δυτικών κυρώσεων που έπληξαν το Ιράν, τουρκικές τράπεζες και εταιρείες κάθε είδους, χρηματοδότηση, μεταφορές, ενέργεια, είχαν χρησιμεύσει ως μεσάζοντες μεταξύ του Ιράν και των δυτικών χωρών… και αυτό ακριβώς θα συμβεί με τη Ρωσία. Παρεμπιπτόντως, και όπως είναι ο κανόνας, επιβάλλεται προμήθεια 15% για κάθε συναλλαγή, παραδοτέα… εν μέρει στην οικογένεια και τους συγγενείς του Ερντογάν.
.
Εν τω μεταξύ, και μετά τους 144.000 Πακιστανούς που το Υπουργείο Μεταναστών και του Σόρος στην Αθήνα θέλει να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, τώρα ο υπουργός Τουρισμού δηλώνει έτοιμος να υποδεχθεί 50.000 Ουκρανούς, “οι οποίοι θα εργαστούν στον τομέα του τουρισμού, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης“. Ναι, ο σημερινός πόλεμος είναι ήδη παγκόσμιος, είναι επίσης υβριδικός και αν χρειαστεί, μεταναστευτικός και κανείς δεν γλιτώνει.
.
Greek Press Photograph

Ελληνική εκστρατεία στη Νότια Ρωσία. 1919
.
Πάντα στην Αθήνα, η υπουργός Πολιτισμού Μενδώνη, φίλη του παιδεραστή και βιαστή Λιγνάδη, τον οποίον είχε διορίσει υπό την καθοδήγηση του Μητσοτάκη στην διεύθυνση του Θεάτρου που εξακολουθεί να ονομάζεται Εθνικό, αυτή η χαμηλού επιπέδου μυημένη μόλις απαγόρευσε κάθε πολιτιστική εκδήλωση που σχετίζεται με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης της «Λίμνης των Κύκνων» από τον Πιοτρ Ίλιχ Τσαϊκόφσκι. Κάτι, για παράδειγμα, που το καθεστώς των συνταγματαρχών μεταξύ 1967 και 1974 δεν είχε ποτέ αναληφθεί έναντι της Ρωσίας. Οι συνταγματάρχες, που ωστόσο, τρέφονταν αρκετά με το ξινόγαλα της CIA και της NSA.
.
Αβέβαιοι καιροί. Στις απομακρυσμένες γωνιές της Πελοποννήσου, για παράδειγμα, οι Έλληνες, περισσότεροι από το συνηθισμένο, πηγαίνουν τότε στις λειτουργίες της προ-Σαρακωστής για να προσευχηθούν επίσης, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου … αφιερωμένη στις ψυχές των νεκρών… οποιαδήποτε αιτίας. Η συνέχεια δόθηκε στις καφετέριες και παρατηρούμε ακούγοντας τους ότι όσοι συγκροτούν τα αποθέματά τους δεν είναι σπάνιοι, για να μην αναφέρουμε ότι στο ελληνικό Διαδίκτυο, ορισμένα βίντεο που κυκλοφορούν συμβουλεύουν τους Έλληνες … σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ή να αποφευχθούν σε περίπτωση επίθεσης με πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Μάλιστα, μας… προειδοποίησαν.
.
Οι Έλληνες λένε προπαντός ότι οι Ρώσοι δεν μπλοφάρουν, λίγο πολύ όπως οι Τούρκοι ή οι Ισραηλινοί· γνωρίζοντας ότι η μαριονέτα Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί πλήρως μαζί με τους ατλαντιστές αφέντες του. Η πραγματική χώρα, πολύ πικρή, πιστεύει ότι από εδώ και πέρα όλα μπορούν να μας συμβούν.
.
Τούτα λεχθέντα, η αντιρωσική προπαγάνδα δεν περνάει, ειδικά από εκείνους που δολοφονούν επίσης την Ελλάδα από πάντα και ειδικά από την εποχή της Τρόικας και του 4ου Ευρωπαϊκού Ράιχ, συμπεριλαμβανομένου του Κοβιντισμού και του Εμβολιανισμού. Μεταξύ αυτών, ο δήμαρχος Αθηναίων Μπακογιάννης, ο τελευταίος μπούφος που προωθήθηκε στη δημόσια σκηνή από την οικογένειά των Μητσοτάκη· μόλις οργάνωσε μια ουκρανιστική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Για αυτό και για να φτάσει σε χίλιους συμμετέχοντες, το έκανε υποχρέωση για τους δημοτικούς του υπάλληλους. Ο Σόρος πέρασε και από κει, αλλά το Σύνταγμα δεν είναι Μαϊντάν, προς το παρόν τουλάχιστον. Εξάλλου, το EuroMaidan βρίσκεται στο πηδάλιο στην Αθήνα εδώ και πολύ καιρό.
.
Τελικά, η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται τελείως πανομοιότυπα, με την έννοια ότι ήδη ξύνεται. Πριν από λίγο περισσότερο από έναν αιώνα, το 1919, η Ελλάδα υπό τον πράκτορα των Βρετανών Βενιζέλου στον έλεγχο, είχε στείλει επί τόπου μια ελληνική εκστρατευτική δύναμη για να… για να υποστηρίξουν τους Γάλλους και τους Βρετανούς εναντίον των Μπολσεβίκων. Αυτή η άθλια υπόθεση είχε πάρει το όνομα της Αποστολής στη Νότια Ρωσία και τα γεγονότα έλαβαν χώρα ακριβώς στη πλευρά της Κριμαίας και ειδικά μεταξύ της Οδησσού και της Χερσώνας.
.
Greek Press Photograph

Αποστολή στη Νότια Ρωσία. Έλληνες ναυτικοί και Ρωσίδες, 1919
.
Η… ήττα τους από τους Μπολσεβίκους ήταν απότομη και γρήγορη, οπότε αυτοί οι μαχητές  που στάλθηκαν από τον Μητσοτάκιδες της εποχής… εκκενώθηκαν στη Ρουμανία μέσω της Μολδαβίας.
.
Λίγο πολύ σαν τη φάλαγγα των 21 αυτοκινήτων που έφυγαν από τη Μαριούπολη για να φτάσει στη Ρουμανία και τελικά στην Ελλάδα.  
.
Η θλιβερή συνέχεια είναι γνωστή. Ελληνοτουρκικός Πόλεμος στη Μικρά Ασία… κάτω από μια πρώτη βρετανική παρόρμηση, γαλλική και σοβιετική βοήθεια στον Κεμάλ, και όσο για τον Λένιν και τους σοβιετισμένους Ρώσους του, δεν είχαν ξεχάσει σχεδόν καθόλου την εκστρατεία των Ελλήνων στη Νότια Ρωσία, η οποία τώρα ονομάζεται Ουκρανία. Και για να κλείσει η υπόθεση, ο ηττημένος ελληνικός στρατός έφυγε από τη Μικρά Ασία σε καταστροφή τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 1922, συνέπεια τόσο της γενοκτονίας των ελληνικών πληθυσμών της Τουρκίας και μόλις του ξεριζώματος των επιζώντων που μπορούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα· εν τούτοις σχεδόν ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες άνθρωποι.
.
Οι Έλληνες δεν το ξεχνούν… ούτε και οι Τούρκοι. “Θα έπρεπε να παραμείνουμε ουδέτεροι, ήδη επειδή οι Ρώσοι είναι Ορθόδοξοι σαν εμάς, και μετά, επειδή οι Τούρκοι θα το εκμεταλλευτούν όπως το 1922. Οι γονείς μου μου το έλεγαν αυτό συχνά όταν ήμουν μικρή μέχρι που έκλεισαν τα μάτια τους.” Λόγια της Κατίνας, χωριάτισσα αυτού της αγροτικής Πελοποννήσου, είναι 85 ετών.  
.
Greek Crisis Original Photograph

Ανοιχτή ταβέρνα. Πόρος, Μάρτιος 2022
.
Αλλά τότε ο γιος της Γιάγκος, πιστεύει ότι γνωρίζει “ότι σε κάθε περίπτωση, αυτός ο νέος πόλεμος είναι ομοίως κατασκευασμένος έτσι ώστε η επαναφορά του Schwab να μπορεί στη συνέχεια να επιταχυνθεί. Θα πάμε να μαζέψουμε πικραλίδες και σαλιγκάρια για να φάμε.” Η Κατίνα προσθέτει κι άλλα. “Τέλος πάντων, έχουμε το δικό μας ελαιόλαδο και ξερό ψωμί. Τότε, τα ψάρια μας. Χάρη κυρίως στο λάδι και τις ελιές μας αντισταθήκαμε στον λιμό, αυτόν που μας επέβαλαν οι Γερμανοί το 1941. Επειδή αυτοί οι βάρβαροι… ήθελαν να μας εξοντώσουν εμάς και τους Ρώσους.”
.
Περίεργη άνοιξη των… ανθρώπων, πράγματι. Η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ευχαριστεί τους Έλληνες για τα μηνύματα συμπαράστασης, όταν ο Μητσοτάκης τότε κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί… για να σκοτώσει Ρώσους στρατιώτες.
.
Από την περιοχή της Μαριούπολης γνωρίζουμε ήδη ότι τα χωριά των Ελλήνων βομβαρδίστηκαν από τους Ναζί της Αζόφ και από τις άλλες αφομοιωμένες συμμορίες, αλλά να που τώρα ο ήλιος επιστρέφει στην Ελλάδα και μαζί του οι πρώτοι τουρίστες. Όπως και στο νησί της Πάρου, για παράδειγμα, στις βεράντες των ταβερνών που είναι ήδη ανοιχτές, και είναι συχνά η εποχή των χρόνιων και ειλικρινών φίλων των Ελλήνων, έρχονται κάθε άνοιξη από τη Δυτική Ευρώπη για να μείνουν εκεί για αρκετούς μήνες. Μόνο που φέτος, έναν αιώνα μετά το τρομερό 1922, η γεωπολιτική μπορεί να μην είναι ακριβώς με το μέρος τους και ακόμη λιγότερο με τη δική μας.
.
Greek Crisis Original Photograph

Ακόμα κλειστή ταβέρνα. Πελοπόννησος, Μάρτιος 2022
.
Άλλες ταβέρνες είναι ακόμα κλειστές και για καλό λόγο, αλλά στα λεγόμενα παραδοσιακά καφενεία, μας αρέσει όλο και πιο συχνά, να εκθέτουμε αυτές τις φωτογραφίες από την εποχή της στρατιωτικής θητείας του αφεντικού … ει δυνατόν να ολοκληρωθεί μεταξύ 1960 και 1970. Πύραυλοι και τότε στρατιώτες… στην εποχή που τα όπλα τους εν έφευγαν… ακόμη  με προορισμό το καθεστώς του Κιέβου, από το ίδιο καθεστώς μαριονέτας στην Αθήνα.
.
Greek Crisis Original Photograph

Πύραυλοι και τότε Έλληνες στρατιώτες του παρελθόντος. Ελλάδα, 2022
.
Ο Μαρς επιτίθεται, εποχή όπως γνωρίζουμε, κάποτε σημαδεμένη από τον Πυρρίχιο, ο πολεμικός χορός, ιδιαίτερα τιμημένος στη Σπάρτη και τη Κρήτη, που στη συνέχεια εισήχθη στη Ρώμη, και ορατά στη Νότια Ρωσία καθώς και πολύ πιο πέρα από αυτήν.
.
Η λεγόμενη μυθική Πελοπόννησος, όπου σύμφωνα με τα πενιχρά μας μέσα, αποθηκεύουμε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα και νερό.
Παρακολουθώντας μας ενώ ταραττόμαστε, οι δεσπότες γάτες μας, σαν να είναι αδέσποτες, δεν καταλαβαίνουν την έννοια των ανθρώπινων ενεργειών. Ο Μαρς επιτίθεται!
.
πηγή: Greek Crisis
Mars attaque (reseauinternational.net)
.
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube