Weather Icon
Video , Ουκρανία , Ρωσία 22 Μαρτίου 2022

Νίκος Σκιαδάς: Αποκωδικοποιώντας το πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία

Νίκος Σκιαδάς: Αποκωδικοποιώντας το πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία

Ο αντισυνταγματάρχης ε.α. των Ειδικών Δυνάμεων , Νίκος Σκιαδάς, αναλύει στον 98.4 με βάση τις υπάρχουσες έως τώρα πληροφορίες, πως αποκωδικοποιείται στο πεδίο του πολέμου η αντίσταση των Ουκρανικών δυνάμεων και η πολεμική επιχείρηση των Ρωσικών Δυνάμεων.

Γιατί εκτιμά ότι η εικόνα και η στάση των δυνάμεων στο πεδίο πέραν του αδιαμφησβήτητου της ανθρωπιστικής τραγωδίας για τον άμαχο πληθυσμό , δεν είναι αυτή που η επικοινωνιακή υπερπληροφόρηση των δύο πλευρών περνάει καθημερινά στους δέκτες μας και γιατί εκτιμά ότι για την Ουκρανική πλευρά, η άμεση πολιτική λύση είναι η μόνη οδός πριν δει τις πολιορκίες των μεγάλων της αστικών κέντρων να μετατρέπεται σε εκατόμβη θυμάτων.

Κατά τον κ. Σκιαδά, η δομή και η κουλτούρα του Ρωσικού στρατού, αντέχει περισσότερες απώλειες από αυτές που η Δύση μπορεί να εκτιμά, όταν αντίστροφα η ίδια δεν θα μπορούσε να μετέχει σε μια εμπλοκή με μεγάλο αριθμό απωλειών. Η Ρωσία, είπε, αποφάσισε να χτυπήσει στην Ουκρανία με την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, εκτιμώντας ότι η στρατιωτική της εμπλοκή θα έχει στρατηγικά οφέλη , πολύ μεγαλύτερα από τις απώλειες , που για εμάς στη Δύση, ως κόστος υπολογίζονται κατά πολύ περισσότερο σε έναν πόλεμο .

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube