Weather Icon
Ισραήλ , Ουκρανία , Ρωσία 21 Μαρτίου 2022

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας 21/3 και με εμπλοκή Ισραήλ – Προετοιμασίες για πόλεμο μακράς διαρκείας

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας 21/3 και με εμπλοκή Ισραήλ – Προετοιμασίες για πόλεμο μακράς διαρκείας

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε για πρώτη φορά επισημαίνει ότι η Ρωσία προετοιμάζει τον πληθυσμό της για έναν «μακράς διάρκειας πόλεμο» στην Ουκρανία

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινάει σήμερα 21 Μαρτίου 2022 μεταξύ της ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας… ωστόσο ακόμη δεν φαίνεται φως στο τούνελ…

Η εισβολή συνεχίζεται αμείωτη, οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλα πλήγματα, ωστόσο ακόμη αντιστέκονται σε Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε για πρώτη φορά επισημαίνει ότι η Ρωσία προετοιμάζει τον πληθυσμό του για έναν «μακράς διάρκειας πόλεμο» στην Ουκρανία και εφαρμόζει όλο και πιο δρακόντεια μέτρα κινητοποίησης, μελών στρατιωτικών οργανώσεων νέων ηλικίας 17-18 ετών καθώς και μισθοφόρους από την Λιβύη ενώ ενεργοποιείται και ο ιδιωτικός στρατός της Ρωσίας η ομάδα Wagner.

Πρωτοφανείς εξελίξεις στην Ουκρανία

Πρωτοφανείς είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην δήθεν ή κατ΄ επίφαση δημοκρατική Ουκρανία, καθώς ο Πρόεδρος Zelensky με βάση τον στρατιωτικό νόμο που έχει επιβληθεί επέβαλλε την απαγόρευση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ενδέχεται να συνδέονται με την Ρωσική Ομοσπονδία.
«Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας αποφάσισε, δεδομένου του πολέμου πλήρους κλίμακας και των δεσμών ορισμένων πολιτικών δομών με την Ρωσία, να αναστείλει οποιαδήποτε δραστηριότητα ορισμένων πολιτικών κομμάτων κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου», είπε ο Zelensky.
Η εξέλιξη αυτή είναι πρωτοφανής και αποδεικνύει ότι οι βαπτιζόμενοι δημοκράτες στα δύσκολα είναι μια από τα ίδια…

Podolyak: Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν 21 Μαρτίου

Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία θα συνεχιστούν 21 Μαρτίου 2022.
«Ο επόμενος γύρος στις 21 Μαρτίου.
Έχει προηγηθεί εξαιρετικά εντατική δουλειά σε υποομάδες εργασίας» είπε ο Podolyak στην ουκρανική έκδοση Strana την Κυριακή.

Ο πρώτος γύρος του διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διεξήχθη στις 28 Φεβρουαρίου στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας.
Μετά από αυτό, τα μέρη συναντήθηκαν στις 3 Μαρτίου στην Belovezhskaya Pushcha και στις 7 Μαρτίου στην περιοχή Brest. Στις 10 Μαρτίου, στο περιθώριο του διπλωματικού φόρουμ στην Αττάλεια της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας, Lavrov και Kuleba.
Επί του παρόντος, οι διαπραγματευτές συνεχίζονται με τηλεδιασκέψεις.

Zelensky: Οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία μπορούν να διεξαχθούν στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία μπορούν να οργανωθούν στην Ιερουσαλήμ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Zelensky είναι εβραϊκής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennet προσπαθεί να αναλάβει ρόλο μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
«Είμαστε ευγνώμονες για αυτές τις προσπάθειες, ώστε αργά ή γρήγορα να αρχίσουμε να μιλάμε με τη Ρωσία.
Ίσως η Ιερουσαλήμ είναι το σωστό μέρος για να βρεθεί η ειρήνη» επισήμανε ο Zelensky.

Με βάση τους Financial Times επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απευθύνθηκε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ζητώντας να διαμεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin.
Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει ότι το Ισραήλ θέλει να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Ο νέο Παγκόσμιος Πόλεμος είναι αναπόφευκτος εάν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία καταρρεύσουν

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι «έτοιμος για διαπραγματεύσεις» με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, αλλά εάν διακοπούν, θα οδηγήσουν στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του.
Ήμουν έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια.
Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο.
Πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε ευκαιρία για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε, να μιλήσουμε με τον Putin.
Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι θα ξεσπάσει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος»

Η Τουρκία βλέπει συμφωνία

Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι Ρωσία και Ουκρανία είναι κοντά σε συμφωνία σε βασικά σημεία – παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις εντατικοποιούν τους βομβαρδισμούς με υπερσύγχρονα όπλα αφού αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους «Kinzhal» τουλάχιστον δύο φορές σε ουκρανικούς στόχους.
Ο Zelensky στις 19 Μαρτίου ανέφερε ότι πάντα επιμέναμε στις διαπραγματεύσεις.
Πάντα προσφέραμε διάλογο, προσφέραμε λύσεις για την ειρήνη.
Θέλω να με ακούσουν όλοι τώρα, ειδικά στη Ρωσία.
Είναι ώρα να συναντηθούμε.
Ώρα να μιλήσουμε.
Είναι καιρός να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα και η δικαιοσύνη για την Ουκρανία»

Οι προτεραιότητες των αντιμαχόμενων

Οι προτεραιότητες της Ουκρανίας είναι:
Το τέλος του πολέμου, εγγυήσεις ασφάλειας, κυριαρχία, αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, πραγματικές εγγυήσεις για τη χώρα.

Οι προτεραιότητες της Ρωσίας είναι:
Η Ουκρανία πρέπει να παραμείνει ουδέτερη και να μην υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάτι που έχει ήδη αποδεχθεί η Ουκρανία.
Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσει διαδικασία αφοπλισμού για να διασφαλίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία, καθώς και να περιθωριοποιήσει τις ναζιστικές δυνάμεις στις ένοπλες δυνάμεις της.

Η δεύτερη κατηγορία ρωσικών απαιτήσεων είναι κομβικές και αποτελούν σοβαρό εμπόδιο.
Η Ρωσία θέτει θέμα ανεξαρτητοποίησης του Donbass στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και το καθεστώς της Κριμαίας.
Η Ρωσία θα απαιτήσει από την ουκρανική κυβέρνηση να παραχωρήσει εδάφη στην ανατολική Ουκρανία»

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube