REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 30 Μαρτίου 2022

Νέα πρόκληση από την Τουρκία! Μετά από 88 χρόνια θα τελεστεί η προσευχή Tarawih μέσα στην Αγιά Σοφιά

Νέα πρόκληση από την Τουρκία! Μετά από 88 χρόνια θα τελεστεί η προσευχή Tarawih μέσα στην Αγιά Σοφιά

Νέα πρόκληση έχουμε από την Τουρκία. Το τουρκικό καθεστώς για άλλη μία φορά θα ”μολύνει” την Αγιά Σοφιά, το σύμβολο του Ελληνορθόδοξου κόσμου!

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ”Anadolu”, θα τελεστεί η προσευχή Tarawih στην Αγία Σοφία για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια!

Όταν αρχίζει ο μήνας του Ραμαζανιού , οι μουσουλμάνοι εισέρχονται σε μια περίοδο πειθαρχίας και λατρείας, νηστείας κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσεύχονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού διεξάγονται ειδικές βραδινές προσευχές κατά τις οποίες απαριθμούνται μεγάλα τμήματα του Κορανίου. Αυτές οι ειδικές προσευχές είναι γνωστές ως Tarawih.

Η προσευχή μπορεί να είναι πολύ μεγάλη (πάνω από μία ώρα), κατά τη διάρκεια της οποίας κάποιος στέκεται όρθιος για να διαβάσει από το Κοράνι και εκτελεί πολλούς κύκλους κίνησης (στέκεται, κλίνει, προστριβεί, κάθονται). Μετά από κάθε έναν από τους τέσσερις κύκλους, κάποιος κάθεται για μια σύντομη περίοδο ανάπαυσης προτού συνεχίσει – εδώ προέρχεται το όνομα Tarawih (” ησυχία προσευχής”).

Κατά τη διάρκεια των σταθερών μερών της προσευχής, διαβάζονται μεγάλα τμήματα του Κορανίου. Το Κοράνι χωρίζεται σε ίσα μέρη (ονομάζεται juz ) με σκοπό την ανάγνωση τμημάτων ίσου μήκους κατά τη διάρκεια κάθε νύχτας του Ραμαζανιού.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Η προσευχή Tarawih θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια στο τζαμί της Αγίας Σοφίας.

Το Ραμαζάνι είναι μεγάλης σημασίας για τους μουσουλμάνους, τα τζαμιά παρέμειναν κλειστά για προσευχές tarawih στο πλαίσιο των μέτρων για τον COVID-19.

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώραλόγω του Ραμαζανιού. Στο πλαίσιο αυτό, κηρύγματα θα γίνονται από τον αναπληρωτή μουφτή της επαρχίας και τους μουφτήδες της περιοχής πριν από τη μεσημεριανή προσευχή κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το temjid θα διαβάζεται πριν από την πρωινή προσευχή την Παρασκευή και η sala θα διαβάζεται τις υπόλοιπες ημέρες.

Ο ιεροκήρυκας ιμάμη Bünyamin Topçuoğlu και ο μουεζίνης Şükrü Asleren θα συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή στην Αγία Σοφί, ο ιμάμης Ferruh Mustuer και ο μουεζίνης İbrahim Çoban πριν από την προσευχή της Παρασκευής και μετά τη μεσημεριανή προσευχή. Μετά την απογευματινή προσευχή, οι μουεζίνοι Rıdvan Akbaş και Mehmet Hadi Duran, θα απαγγείλουν τον σερίφη άσρα”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube