Weather Icon

Λαβρόφ: Το Κίεβο επιζητεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα – O κίνδυνος πρέπει να αποτραπεί

Λαβρόφ: Το Κίεβο επιζητεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα – O κίνδυνος πρέπει να αποτραπεί

Η Δύση δεν πρέπει να διαθέτει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε καμία χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS που επικαλείται το Reuters, είπε επίσης ότι η Μόσχα θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενούν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και λαμβάνει μέτρα για να εμποδίσει την Ουκρανία να αποκτήσει παρόμοια όπλα.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό την Τρίτη, ο Λαβρόφ- κατά την ομιλία του οποίου αποχώρησαν πολλοί διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία–  υποστήριξε ότι το Κίεβο επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αναφέροντας πως πρόκειται για «έναν πραγματικό κίνδυνο που έπρεπε να αποτραπεί. «Η Ουκρανία έχει ακόμη σοβιετικές τεχνολογίες και τα μέσα παράδοσης τέτοιων όπλων», είπε. «Δεν μπορούμε να μην ανταποκριθούμε σε αυτόν τον πραγματικό κίνδυνο», πρόσθεσε. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αρχικά σκόπευε να μεταβεί στη Γενεύη για τη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, όμως χθες ακύρωσε το ταξίδι αυτό λόγω των «αντιρωσικών κυρώσεων», όπως τις χαρακτήρισε, που δεν του επιτρέπουν να πετάξει στον εναέριο χώρο της ΕΕ.

Δεκάδες διπλωμάτες μποϊκοτάρουν την ομιλία του Λαβρόφ στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό

Πολλές αντιπροσωπείες, ανάμεσά τους δυτικών χωρών, αποχώρησαν σήμερα από την αίθουσα όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό την ώρα της παρέμβασης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.

Οι διπλωμάτες αποχώρησαν από την αίθουσα κατά την έναρξη της βιντεοσκοπημένης ομιλίας του Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αρχικά σκόπευε να μεταβεί στη Γενεύη για τη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, όμως χθες ακύρωσε το ταξίδι αυτό λόγω των «αντιρωσικών κυρώσεων», όπως τις χαρακτήρισε, που δεν του επιτρέπουν να πετάξει στον εναέριο χώρο της ΕΕ.

Μόνο μερικές αντιπροσωπείες έμειναν στην αίθουσα, ανάμεσά τους αυτές της Υεμένης, της Αλγερίας, της Βενεζουέλας, της Συρίας και της Τυνησίας.

Έξω από την αίθουσα οι παριστάμενοι χειροκρότησαν τις αντιπροσωπείες που αποχώρησαν.

 naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube