Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 29 Μαρτίου 2022

Κρεμλίνο: Αργά ή γρήγορα Ρωσία και ΗΠΑ θα πρέπει να μιλήσουν για την ασφάλεια

Κρεμλίνο: Αργά ή γρήγορα Ρωσία και ΗΠΑ θα πρέπει να μιλήσουν για την ασφάλεια

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστεί να συνομιλήσουν για την ασφάλεια αργά ή γρήγορα.

Παρόλα αυτά, τονίζει ότι οι σχέσεις τους θα επηρεαστούν αναπόφευκτα από τις «προσωπικές προσβολές» του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Οι προσωπικές προσβολές δεν μπορούν παρά να αφήσουν το στίγμα τους στις σχέσεις μεταξύ αρχηγών κρατών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ωστόσο, «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να μιλήσουμε για ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας και ασφάλειας και ούτω καθεξής», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις αναφορές για τη δηλητηρίαση του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρόμαν Αμπράμοβιτς στις ειρηνευτικές συνομιλίες στις αρχές του μήνα, είπε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η ιστορία είναι μέρος ενός «πολέμου πληροφοριών».

Το Κρεμλίνο αναφέρει επίσης ότι ο Αμπράμοβιτς δεν είναι επίσημο μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία, αν και παρευρίσκεται στις συνομιλίες με την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube