Weather Icon

Ιωάννης Μάζης: Οι δημοκρατικοί ξεκινούν πολέμους, οι ρεπουμπλικάνοι τους τελειώνουν

Ιωάννης Μάζης: Οι δημοκρατικοί ξεκινούν πολέμους, οι ρεπουμπλικάνοι τους τελειώνουν

Ιωάννης Μάζης: Αυτή είναι η πραγματικότητα! Οι δημοκρατικοί ξεκινούν τους πολέμους και οι ρεπουμπλικάνοι τους τελειώνουν.

Τις γεωπολιτικές προκετάσεις του πολέμου στην Ουκρανία ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης.

Ο κ.καθηγητής ξεκίνησε την ανάλυσή του κάνοντας αναφορά στα ιερά τέρατα της γεωπολιτικής θεωρίας, όπως Κέναν, Κίσινγκερ, Μερσχάιμερ. Είπε μεταξύ άλλων:

Αυτή είναι η πραγματικότητα! Οι δημοκρατικοί ξεκινούν τους πολέμους και οι ρεπουμπλικάνοι τους τελειώνουν.

Ποιοί έριξαν δύο ατομικές βόμβες στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο; Οι Δημοκρατικοί. Ούτε καν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.

Κανείς δεν θέλει καταστροφές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επουλώσουμε τον πόνο των ανθρώπων. Ένας καθηγητής όμως όταν καλείται να κάνει ανάλυση, υπάρχουν αίτια και αιτιατά.

Ο Πούτιν πολύ δύσκολα θα επιλέξει άλλη λύση, δηλαδή αυτή της συνομοσπονδιοποίησης. Αυτό το ενδεχόμενο αρχίζει να απομακρύνεται όσο καθυστερεί η λήξη του πολέμου.

Ο Πούτιν για να μπορέσει να απαλύνει τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό του στο εσωτερικό της Ρωσίας δεν θα επιλέξει τέτοιου είδους λύσεις. Θα επιλέξει λύσεις προσαρτησιακές. Θα πει τί πήρα μέχρι εδώ; Αυτά; Ε λοιπόν αυτά είναι Ρωσία και σε όποιον αρέσει. Αυτή θα είναι η προσέγγισή του, όσο καθυστερεί ο πόλεμος.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης, Ιωάννης Μάζης, στο Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, στις 22 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube