Weather Icon

Η στρατηγική παρακμή οδήγησε τον κόσμο σε αδιέξοδο

Η στρατηγική παρακμή οδήγησε τον κόσμο σε αδιέξοδο

Μια άνευ προηγουμένου κατηφόρα της στρατηγικής σκέψης, ένα ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο ανοησίας, η εξαιρετική αλαζονεία και η γενικευμένη διαφθορά των ιδιωτικών ομάδων συμφερόντων που επηρεάζουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και τη λήψη αποφάσεων των κρατών είναι όσοι παράγοντες που ώθησαν την αυτοκρατορία να ωθήσει έναν αντίπαλο, τη Ρωσία, να συμμαχήσει με έναν άλλο αντίπαλο, την Κίνα. αποξενώνοντας ταυτόχρονα τους πιστούς συμμάχους, τις αραβικές χώρες του Κόλπου και πιθανούς εταίρους όπως το Πακιστάν και την Ινδία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που βιώνει επί του παρόντος ο κόσμος.
.
Οι ελίτ στην Ουάσινγκτον φαίνεται να έχουν βυθιστεί στην τρέλα. Μια επικίνδυνη τρέλα επειδή, με αυτό το ρυθμό, κινδυνεύει να οδηγήσει τον κόσμο αν όχι σε μια εξασφαλισμένη αυτοκτονία, τουλάχιστον σε μια καταστροφή πρωτοφανούς μεγέθους.
.
Οι αποκαλύψεις σχετικά με την τεχνητή προέλευση της COVID-19 και πριν από αυτό, για τους πραγματικούς χορηγούς επιθέσεων ψευδούς σημαίας δεν είναι λόγοι που δικαιολογούν τη συλλογική αυτοκτονία. Η χρήση πυρηνικών όπλων για τo καμουφλάζ των επιχειρήσεων υβριδικού πολέμου σε 360° δεν θα είναι μόνο ένα μνημειώδες λάθος αλλά το υπέρτατο έγκλημα.
.
Οι άνθρωποι ξεχνούν γρήγορα. Το γεγονός ότι οι έρευνες για τον κορωνοϊό χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο ενός εργαστηριακού προγράμματος ελεγχόμενου από το Πεντάγωνο σε τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, και ότι οι έρευνες αυτές επικεντρώθηκαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη βιολογικών όπλων με συγκεκριμένη γονιδιωματική στόχευση, δηλαδή ότι αναζητούσαν γενετικά ελαττώματα σε ορισμένους τύπους πληθυσμών για την παραγωγή φορέων ασθενειών που είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε έναν συγκεκριμένο τύπο πληθυσμού – μια αναζήτηση που κατέληξε σε αποτυχία λόγω της πολυπλοκότητας και της άπειρης ποικιλίας ανοσολογικών αντιδράσεων, δεν μπορεί να σοκάρει περισσότερο από τα υγειονομικά μέτρα που έλαβαν όλα σχεδόν τα κράτη του πλανήτη με το πρόσχημα της «πανδημίας». Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή, ορισμένες  πολυεθνικές εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο για να εμπλουτίσουν τον εαυτό τους και οι περισσότερες κυβερνήσεις για να ενισχύσουν τον πολιτικό έλεγχο και τον έλεγχο της ασφάλειας, κλειδώνοντας παράλληλα το πεδίο των ελευθεριών.
.
Αυτή η αποκάλυψη δεν μπορεί να δικαιολογήσει έναν παγκόσμιο θερμοπυρηνικό πόλεμο που ορισμένοι αναλυτές είχαν προβλέψει στις αρχές του 2020 ως λογική συνέχεια της κρίσης COVID.
.
Θα ήταν τόσο παράλογο όσο αν η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, πρώην αποικιακές δυνάμεις υπεύθυνες για τον εξαιρετικά βίαιο θανάτο εκατομμυρίων ανθρώπων, αποφάσιζαν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εάν καταγγέλλονταν για αποικιακά εγκλήματα.
.
Αυτό που λείπει πολύ στον σημερινό κόσμο είναι η αυτοσυγκράτηση. Από του τέλους του 2019, φαίνεται ότι οι ελίτ της αυτοκρατορίας είναι αποφασισμένες να κάνουν Tabula rasa  (απόλυτη εκκαθάριση) διατηρώντας την ψευδαίσθηση ότι είναι σε θέση να ξαναχτίσουν τα πάντα μετά την εξουδετέρωση των δυνάμεων που χαρακτηρίζονται ως «ρεβιζιονιστικές» ή που αμφισβητούν την παγκόσμια τάξη που έχει καθιερωθεί από το 1945. Η μεγάλη επαναφορά (great reset) είναι μια χίμαιρα και θα παρασύρει όλο τον κόσμο σε μια αδιέξοδη κλιμάκωση. Το τέλος της ιστορίας του Φουκουγιάμα, μαθητή του Leo Strauss, του γκουρού θεωρητικού των λεγόμενων νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Ευρώπη, θα μπορούσε τότε να γίνει πραγματικότητα. Θα είναι περισσότερο από έναν σκοτεινό πυρηνικό χειμώνα στη μέση του οποίου περισσότεροι από πέντε δισεκατομμύρια επιζώντες που μαστίζονται από λιμό, ασθένειες και αναταραχές κάθε είδους θα συνεχίσουν να υποστούν μια κόλαση επί της Γης.
.
Αυτό το σενάριο είναι πιθανό να συμβεί εάν η εξουσία των τρελών ελίτ της αυτοκρατορίας δεν αντισταθμιστεί από εκείνη άλλων ελίτ άλλων δυνάμεων ή συμπλεγμάτων εξουσίας. Αυτός είναι ένας από τους υποκείμενους και ανείπωτους στόχους των υποστηρικτών ενός πολυπολικού κόσμου. Σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι άνθρωποι που εξακολουθούν να διαθέτουν ένα μικρό ποσοστό κοινής λογικής έχουν πιθανώς κατανοήσει το ζωτικό και σοβαρό διακύβευμα της τρέχουσας κατάστασης. Πρόκειται για την ίδια την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού επειδή το είδος έχει μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσει ακόμη και στην ετερότητα.
.
Οι πληθυσμοί έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν καμία εξουσία πάνω στα γεγονότα που υφίστανται, μερικές φορές ενσωματώνοντας τα από αγελαίο πνεύμα, από το ένστικτο της διατήρησης, ή από τη μιντιατική και την ιδεολογική μορφοποίηση. Τα μόνα στοιχεία που είναι πιθανό να μπορούν να αποτρέψουν το χειρότερο που έρχεται είναι κρατικοί παράγοντες που διαθέτουν αρκετό αντίβαρο για να αποτρέψουν τις ελίτ της αυτοκρατορίας από το να ανάψουν μια φωτιά που δεν πρόκειται να σβήσει εύκολα. Θα τα καταφέρουν; Από την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα εξαρτηθεί η επιβίωση σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων και ενός κόσμου που καταρρέει σιγά-σιγά αλλά αμείλικτα.
.
Le déclin stratégique a mené le monde à une impasse – Strategika51 Intelligence
.
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube