Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 27 Μαρτίου 2022

Αντιδράσεις για τη «γκάφα» Μπάιντεν ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία

Αντιδράσεις για τη «γκάφα» Μπάιντεν ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία

Ερωτηματικά και αντιδράσεις πυροδότησε η φράση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία

Σε ομιλία του στη Βαρσοβία ο Μπάιντεν είπε χαρακτηριστικά: « Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία», γεγονός που πυροδότησε ερωτήματα για το εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να προβούν σε κινήσεις με στόχο την πτώση του. 

Ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε στη συνέχεια να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν καμία ανατροπή καθεστώτος στη Ρωσία, με τον Τζο Μπάιντεν να αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται στον Ρώσο πρόεδρο να ασκεί εξουσία επί των γειτόνων του. 

Για «γκάφα» του Αμερικανού προέδρου έκαναν λόγο σχολιαστές σε αμερικανικά μέσα, ενώ ο βετεράνος διπλώματης Ρίτσαρντ Χάας και πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων ήταν επίσης επικριτικός. «Η φράση αυτή έκανε μία δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Αυτό είναι προφανές. Το λιγότερο προφανές είναι το πώς μπορεί κανείς να διορθώσει τη ζημιά» πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Χάας σχολίασε πως η οπισθοχώρηση με την επισήμανση ότι δεν επιδιώκεται αλλαγή καθεστώτος, δεν θα διορθώσει την κατάσταση. «Ο Πούτιν θα το δει όλο αυτό ως επιβεβαίωση αυτού που πίστευε όλον αυτόν καιρό. Ήταν μία λάθος κίνηση, που κινδυνεύει να οδηγήσει σε επέκταση της χρονικής διάρκειας και του εύρους του πολέμου».

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube