Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 23 Φεβρουαρίου 2022

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Ο Πούτιν να αποφύγει τον πόλεμο και να επιλέξει τη διπλωματία

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Ο Πούτιν να αποφύγει τον πόλεμο και να επιλέξει τη διπλωματία

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmitro Kuleba

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου καλεί τον Putin να αποφύγει έναν μεγάλης κλίμακας «πόλεμο επιλογής»
“Η τελευταία ρωσική εισβολή απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία της Ουκρανίας και της διατλαντικής κοινότητας”, δήλωσε ο Loyd Austin

Oι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την “τελευταία εισβολή” της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά θέλουν να διατηρήσουν ανοιχτή τη διπλωματική οδό για να “αποτρέψουν τη σύγκρουση να προχωρήσει περαιτέρω”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Austin.
“Η τελευταία ρωσική εισβολή απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία της Ουκρανίας και της διατλαντικής κοινότητας”, δήλωσε ο Austin υποδεχόμενος τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Dmitro Kuleba στο Πεντάγωνο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μπορεί ακόμη να αποφύγει έναν πλήρους κλίμακας “πόλεμο επιλογής”, τόνισε ο Loyd Ostin κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Dmitro Kuleba.
“Ο Putin μπορεί ακόμη να αποφύγει έναν πλήρους κλίμακας, τραγικό πόλεμο επιλογής”, είπε ο Austin στον Kuleba, προσθέτοντας: “Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά μαζί σας και θα παραμείνουμε σε συντονισμό με τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας για να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε να αποτρέψουμε τη σύγκρουση να προχωρήσει περαιτέρω”.

“Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην αυτοάμυνα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι ακλόνητη”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, χαιρετίζοντας τη “μετρημένη απάντηση” του Κιέβου απέναντι στην “επιθετικότητα, τις προκλήσεις και τις ψευδείς κατηγορίες της Ρωσίας”.
Ο Kuleba από την πλευρά του τόνισε ότι ήθελε να συναντήσει τον Austin γιατί “αυτές τις μέρες διπλωματία σημαίνει και άμυνα.
Το μήνυμά μου είναι απλό: μια ισχυρή Ουκρανία είναι η καλύτερη αποτροπή έναντι της Ρωσίας”, τόνισε πριν συνεχιστούν οι συνομιλίες στο Πεντάγωνο και φύγουν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube